От х:

Днес в x:

Майка на 5 деца гасне в адски мъки без пари за морфин

25-годишната болна жена е в безизходица

Онкологично заболяване стопява живота на 25-годишна жена, майка на 5 деца. Заедно и баща им и близки те обитават апартамент под наем в Димитровград. Нямат доходи, постоянна работа и разчитат на помощта на зълвата Светла, завърнала се преди дни от гурбет.

Проблемите на младата жена започват миналата година, когато получава тежки кръвоизливи. И въпреки че няма осигуровки, с финансовата помощ на социалната дирекция в Димитровград, е приета в специализираната болница за лечение на онкоболни в Стара Загора.

Постъпва там на в края на юли с кървене и диагноза „хистологично доказан, локално авансирал  карцином на матката, според лекарите. По решение на Онкокомитет е настанена в отделението и минава курс на лъчетерапия. Изписват я в средата на септември в задоволително състояние и е насочена към диспансера в Хасково.

Здравословното състояние на Ирина обаче, бързо и драстично се влошава. Близките разказват, че отказват да я приемат в болница, защото няма осигуровки. Сумата възлизала на около 700 лв., но лекарите им казали, че ако внесат поне половината, ще я вземат за стационарно лечение. 

Децата са на възраст между 2 и 10 години и постоянно са около майка си

Директорът на Социално подпомагане в Димитровград Жанета Желева коментира, че имат право да финансират лечението в подобни случаи, както вече са го правили и миналата година за Ирина. Когато пак не е била осигурена.

От онкодиспансерът в Хасково не могат да направят нищо повече за Ирина, а приемането й в отделението, според тях е безсмислено, защото няма лечение. Единствено обезболяващи, но те могат да се предпишат и лекар от спешна помощ, тъй като личен Ирина няма.

От социалната дирекция в Димитровград се ангажираха да помогнат с еднократна финансова помощ, но ако молбата бъде подадена сега, реално ще я получи в края на идния месец.Така Ирина е оставена на произвола на съдбата.

По-късно днес с проблема ангажира димитровградската фондация "Подари Усмивка". В офиса на фондацията на бул. Раковски, 1 етаж- Търговски комплекс, да бъде поставена урна, а в офиса да се събират дарения- дрешки и хранителни продукти. Средства могат да се превеждат и по банковата сметка на "Подари усмивка", като целево ще бъдат предоставени за облечкване болките на Ирина.

BAN BG87FINV91501000061188
BIC FINVBGSF 


Първа инвестиционна банка 
Фондация "Подари усмивка"
За Ирина

Офисът на "Подари усмивка" ще работи в събота от 10:00 до 14:00 часа.В делнични дни ще е отворен от 10:00 до 16:00 часа.

От фондация "Подари усмивка" вече са готови с кутията за дарения в помощ на болната жена

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини