От х:

Днес в x:

Отец Златко: Спасете църквата!

"Спасете църквата, помагайте!” С този апел отец Златко от храма „Св. Архангел Михаил” призова миряните на помощ заради високата вода, която нахлува в църквата. Водното бедствие, което връхлетя централната градска част на Хасково, силния нощен дъжд и преливащаата река, не подминаха и божия дом.

Отчето моли всички, които имат възможност, да дойдат като доброволци в храма, за да помагат за отводняването му, нужни са и ръчни колички, за да се изнесат ценности и църковна утвар на по-сигурно място от пълната с вода църква.

Храмът е един от най-старите в региона, построен е през далечната 1861 година.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Re
    reostat_1414243586
    15 -5
    16:27, 25 окт 2014
    Защо господ ни наказва така
    • Mu
      musaka
      34 -15
      19:00, 25 окт 2014
      Какво значи - защо господ ни наказва така ? въображаемият ти приятел няма нищо общо с бедствието.Запитай се какво направих АЗ за природата и много бързо ще си отговориш на въпроса.Всичко се случва от замърсяване на околната среда."Господ" не ни наказва, а самите ние се самонаказваме.
      Мислиш,че това е най-лошото,което може да се случи ? Изчакай още няколко години да видиш цялата мощ на майката Природа.Тогава падни на колене и се моли по цял ден на Бог за милост да видим дали ще отговори. А до тези които са ти харесали коментара,немога да повярвам, че хасковлиите сте толкова наивни и си мислите,че Бог ви наказва защото сте грешници. Знам, че коментара ми няма да се хареса на заблудените хасковлии но какво да се прави, все някой трябваше да го каже :)
    • Км
      Кмета вън!
      2 0
      11:42, 26 окт 2014
      защото приятелю, сме се отказали да си помогнем сами
  • 2
    35
    35700
    16 0
    17:59, 25 окт 2014
    Хасковво.нет цял ден не се отваряше,да не е и той наводнен,поне някакво обяснение дължите на читателите си...
  • 3
    От
    отец Златко
    28 -1
    21:34, 25 окт 2014
    Моля ви се, не си измисляйте-в 16ч. когато сте писали материала отавна всичко бе преминало.Никого не сме молили за помощ.Просто ни трябваше още една количка около 9-10ч. да си сложим пясък на входа на храма за да не влиза вода.С която количка да стане всичко по бързо.Всичко е лъжа особенно това,че ни трябват колички за спасяване на ценности.Най-голямата ценност в тоя свят е човешката душа.И православните християни без молба за помощ дойдоха в храма да помогнат.ИЗВИНЕТЕ,АКО СЪМ ОБИДИЛ НЯКОГО.
Последни новини