От х:

Днес в x:

Отвори врати кризисен център за жертви на домашно насилие

Официлно бе открит днес Кризисният център за жертви на домашно насилие, който се помещава в едно от крилата на бившата Марбас болница в Димитровград

Официaлно бе открит днес Кризисният център за жертви на домашно насилие, който се помещава в едно от крилата на бившата Марбас болница в Димитровград. Лентата на новата придобивка прерязаха Нейно превъзходителство посланикът на САЩ в България Марси Рийс, кап. Дейвид Бустаманте - директор "Инженерни дейности" към Европейското командване на САЩ, кметът Иво Димов и Петя Петкова от фондация "Български център за джендър изследвания".

Кризисният център е резултат от съвместните усилия и сътрудничество на Фондация "Български център за джендър изследвания", Община Димитровград и посолството на САЩ у нас. Проектът е финансиран от програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ. На церемонията стана ясно, че програмата се изпълнява в Бълграия от 1996 година. Димитровград е шестият град, в който се намира такъв кризисен център.

Партньорстовото между САЩ и България укрепва с всеки изминал ден, ремонтираният център за домашно насилие е проект, който още веднъж доказва нашето приятелство, подчерта в словото си посланикът на САЩ у нас Марси Рийс.

Кметът Димов заяви, че е изключително щастлив от ползотворното сътрудничество с Американското посолство, което довежда до финал този проект. Той поднесе благодарности на американските партьори и фондацията, осъществила до край разработката.

Кап. Бустаманте от Европейското командване поздрави Фондация "Български център за джендър изслевания" и Общината за успешния фонал на инициативата. Проявата уважиха още областния управител на Хасково Добри Беливанов, председателят на Общинския къвет Стефан Димитров, представители на дирекция "Социално подпомагане" - Хасково и други социални организации.

Плод на 10-годишни усилия е откриването на този център за "Български център за джендър изследвания", каза Петя Петкова от фондацията. Тя посочи, че според едно скорошно изследване, всяка 4-та жена е жертва на домашно насилие.

Кратка фолклорна програма пред гостите от посолството и присъстващите изнесе ансамбъл "Звездица". Гостите разгледаха центъра, който е с капацитет 14 потребители. Той разполага със 7 стаи с отделни бани, всекидневна, трапезаия, кухня. Обзавеждането на помещенията почти е приключило.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Посланик Марси Рийс лична менчето с вода
С пита бе посрещната в Димитровград Марси Рийс
Официалната церемония при откриване на центъра

Партньорстовото между САЩ и България укрепва със всеки изминал ден, заяви посланик Рийс
Марси Рийс разгреда помещенията, където ще бъдат настанявани нуждаещи се
Трапезарията в Кризисния център
Една от стаите в центъра, обзаведена с помощта на дарители
Всяка стая разполага със собствена баня

Кухнята в кризисния център
Центърът се помещава в едно от крилата на бившата Марбас болница
Ансамбъл "Звездица" поздрави присъстващите на откриването с кратка програма

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Се
    Селянин
    15 -10
    16:23, 16 окт 2014
    Селянин Стефчо много намусен

    • Им
      Име
      12 -2
      16:26, 16 окт 2014
      Наистина малко неглижира х'американските високи гости.
    • Me
      Medna Stupanova
      10 -5
      18:10, 16 окт 2014
      Ivko ,,intiligentat,,mnogo usmihnat.
  • 2
    Ve
    veso_1413528947
    0 0
    10:01, 17 окт 2014
    golqm cirk e bilo ha ha ha ha ha ha ha
Последни новини