От х:

Днес в x:

С ден се бави отварянето на бул.Благоев заради асфалтова гърбица

Срещу блок №24 на бул."Благоев" започна направата на гърбица тип "Зебра"

С ден ще се забави отварянето на отсечката от бул."Благоев" между кръговото кръстовище до бившия ресторант "Тракия" и заведението "Майстор Манол", чието асфалтиране стартира изминалия понеделник.

Причината е, че днес започна оформянето на единствената в Димитровград асфалтова гърбица тип "Зебра". Тя ще бъде разположена точно срещу блок 24.

Целта й е да намали предпоставките за транспортни произшествия в този участък, който е един от най-натоварените, поясниха специалистите.

Гърбицата е широка 4 метра и с височина 7,5 см., като от двете страни е скосена. Върху нея бъде маркирана пешеходна пътека, както и по булеварда.

Иначе отсечката пред блок №24, която през последните месеци бе потънала в прах и чакъл, вече е с нова настилка. Отворена бе само за ден, а днес отново бе спряно движението на автомобили.

Върви и довършване на близо 40-те паркоместа, които са разположени пред блок №24.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Отсечката от бул."Благоев" до "Майстор Манол" бе отворена за ден и след това затворена отново
Днес започна направата на асфалтова гърбица
Продължи и работата по оформянето на 40 паркоместа
По бул."Благоев" вече се появи дългочакан асфалт

Гърбицата е широка 4 метра и с височина 7,5 см., като от двете страни е скосена. Върху нея ще бъде маркирана пешеходна пътека
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Аз
    аз
    7 -8
    14:52, 3 окт 2014
    само такава глупост нямахме другите ги махат зимата да се чисти снега таз как ще я махнат тъпо тъпо много тъпо
  • 2
    No
    NoName_1412338563
    16 -3
    15:14, 3 окт 2014
    Супер! Трябва всички пешеходни пътеки да са направени така ! Дано малко по-малко ги направят....

    п.п. относно предния пост .... стига глупости в Стара Загора е пълно с такива "зебри". Всички се мислят за големите състезатели в нашия град, и човек не може да пресече спокойно. Просто се надявам всички пътеки да станат от този тип или поне на по-натоварените участаци!
    • Ку
      Кумчо Вълчо
      10 -2
      16:34, 3 окт 2014
      Че шофьорите карат като състезатели донякъде е вярно, но и пешеходците пресичат като безсмъртни където им падне! Предлагам да се сложат по тротоарите 2-метрови заграждения от към улиците, които да са отворени само там където има пешеходни пътеки. Тогава да ви видя какво ще правите!
  • 3
    Аз
    аз
    3 -2
    16:35, 3 окт 2014
    ай стига бе в Германия пълно с такива пешеходни пътеки толкоз сте се ограничили че дай да направим пътищата да приличат на луната с кратери има пешеходни светофари това искайте не бабуни той някъв джип като се движи с 200 няма да го спре това
  • 4
    Пр
    Предизборно
    5 -3
    19:01, 3 окт 2014
    Кратка радост! Другата седмица вероятно новия асфалт ще бъде разкопан - чу се, че водният цикъл е затапен с /както на бул."Раковски"/ с чували пясък, които някой е забравил да извади. Толкова "мъки" и - нищо качествено - безхаберие от страна на инвеститорския контрол.
    • Пр
      Предизборно
      4 -1
      19:13, 3 окт 2014
      Предните тапи бяха на бул. Христо Ботев, но едва ли е от значение името на улицата!
Последни новини