От х:

Днес в x:

Семейството на болен димитровградчанин: Има много, много добри хора!

Велислава със сина си Ивелин и бащата Илиян, който се нуждае от помощ

С отворено писмо към кмета на Общината, Общинския съвет, бизнесмени и граждани се обърна димитровградчанката Велислава Желязкова. Тя апелира за помощ за лечението на мъжа, с когото живее на семейни начала - Илиян Танев. 

Проблемите започват в началото на тази година, когато здравословното му състояние се е влошило и след поредица от изследвания му била поставена диагноза "Малкомозъчна артериовенозна малформация/вермис и дясна малкомозъчна хемисфера.

"Трябваше за кратко време да се събере сума от 15 000 лв. и ДДС към нея - 3000 лв. за извършване на спешна операция, която да спре развитието  на заболяването и да подобри състоянието му, в противен случай има значителен риск от кръвоизлив в мозъка. Стресът, който изживяхме беше голям, защото събирането на тази сума стана трудно и бавно, а ние не разполагахме с достатъчно време да реагираме", разказва Велислава.

С помощта на близки приятели семейството успяло да събере парите и Илиян да постъпи незабавно във Военномедицинска болница, където на 7 февруари е била направена първата животоспасяваща интервенция. Здравословното състояние на димитровградчанина се е подобрило значително.

Преди 10 дни последвал втори преглед, като било потвърдено, че Илиян има нужда от втора емболизация на артериовенозна малформация (AVM). Във времето от февруари до сега Здравната каса е върнала 8000 лв., но за събирането на пълната сума са нужни още 10 000 лв. Сумата е непосилна за семейството, затова то се обръща за помощ към хората с добри сърца.

"Другата причина да продължим към предприемането на тази стъпка е, че доброто продължава да съществува у хората. Доказателство са нашите приятели и семейство, подкрепата на нашите колеги, както и думите на тези, чийто зов за помощ не бе отхвърлен: „Има много, много добри хора!“, допълва Велислава.

Помогнете да докажем това и на нашия син – Ивелин! - завършва писмото си жената!

Открита е дарителска сметка: Илиян Бойков Танев, BG85RZBB91551004817177, "Райфайзен банк".

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини