От х:

Днес в x:

11 °C

Тригодишна празнува рожден ден за първи път

Тригодишната Аслъ гледа първата в живота си торта за рождения ден

Тригодишната дъщеричка на самотната майка Румяна – Аслъ, за първи път видя какво е рожден ден, празнична торта и подаръци. Нейният трети рожден ден бе отпразнуван днес в хасковска сладкарница, а тържеството бе организирано от Национален форум „Моето дете" и приятели, който се притече на помощ на самотната майка Румяна тази зима.

Историята на Румяна и нейната дъщеричка Аслъ ви разказахме в поредица репортажи в Haskovo.net и еTV. Ето първият от тях – „Майка се обрича на глад, за да не й вземат детето”. През февруари организираната от Национален форум „Моето дете” благотворителна акция събра над 200 пакета с помощи, изпратени от милосърдни хасковлии. По-късно общината също откликна и назначи Румяна в „Екопрогрес” по програмата за временна заетост.

Но благодетелите на Румяна не спряха с еднократната помощ, те продължават да се грижат за самотната майка. Сега събират средства и строителни материали за ремонт на съборетината, в която живеят младата жена и тригодишната й дъщеричка. Временното й назначение изтича през октомври и я чака нова тежка зима, отново безработна. От общината са я насърчили да кандидатства за общинско жилище, но молби се приемат до октомври, а одобряването и евентуалното настаняване вероятно ще е следващата година.

Румяна не намира думи да благодари на своите ангели-хранители. Малката Аслъ пък едва ли осъзнава какво се случва с нея и майка й, но се радва на огромната торта (дар за празника от сладкарници „Наслада”), лакомствата, подаръците, както и на новите си приятели.

Тодор Кръшков

И подаръците бяха за първи път в живота

Децата бързат да опитат празничната торта, защото възрастните не винаги разбират от тези тънки работи

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини