От х:

Днес в x:

ВМРО: 16-годишна ромка с три деца=1100 лв., а българите изнемогват

16-годишна ромка с три деца получава сумарно 1100 лева социални помощи. Как обаче се правя обикновеното българско семейство, в което родителите получават по 350 лева на месец? Изнемогват. Резултатът от тази политика е демографската катастрофа.

Така описа днешното състояние на държавата д-р Султанка Петрова, лидер на женската организация на ВМРО-БНД на пресконференция в Хасково днес. По думите й България е в дълбока криза и само решителни мерки могат да спрат застрашителните демографски тенденции.

55 на сто от българските мъже на възраст до 35 години отлагат създаването на семейство и деца. Причината – безработица, ниски доходи, несигурност. Омъжените жени пък отлагат раждането на първото си дете, пак по същите причини. Тези тревожни данни са от проучване на ЕС.

Според воеводите е необходим рестарт на модела на цялостната социална система, ако искаме България да оцелее. Като един от вариантите те предлагат получаването на помощи да е обвързано с образованието на майката – колкото по-образована е тя, толкова по-голяма сума да получава. Или пък само за тези, които работят и допринасят за обществото. Такъв пример имало в Сингапур, където всички работещи получавали специални добавки.

Всяка година държавата налива 4 милиарда лева в социалната система, а резултат няма никакъв, каза още Султанка Петрова. По думите й това е една бездънна яма. „Държавата на практика стимулира мързелуващите“, категорична е Петрова. По думите й в централната ТЕЛК вече раздавали номерца за 2017 година. Всички знаят, че голяма част от ТЕЛК-решенията са фалшиви, цели ромски махали „страдат от астма и глухота“, за да получават помощи. Докога ще продължава това, питат се воеводите.

Като част от решението от ВМРО-БНД предлагат и радикална реформа в администрацията, която е раздута и неефективна. Според тяхно проучване 10 на сто от всички работещи в България са заети в администрацията.

От ВМРО-БНД готвят подарък за училищата в България. Това е помагало по история от 1939 година. Целта им е децата да се запознаят с истинските факти от българската история, а не изкривените, които им се преподават днес в училище. Раздаването на помагалото ще започне от 1 юни.

Тодор Кръшков   

Д-р Султанка Петрова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини