От х:

Днес в x:

Хасковлийка отива на Европейско с тениска на Гришо

Юммю Халил демонстрира играта "Боче"

24-годишната Юммю Халил е единствената хасковлийка, която ще участва в Летните европейски игри Спешъл Опимпикс-2014. Надпреварата ще се проведе в град Антверпен, Белгия от 9 до 20 септември. Момичето посещава Дневен център за деца и възрастни с увреждания /Дом „Марина“/ в Хасково.

Юммю ще мери сили в играта „Боче“, която наподобява голф. Младото момиче е сред 16-те българи, които ще участват в първенството, обясни областният координатор на Спешъл Олимпикс за Хасково Димитрия Халилямова, която е и национален треньор на организацията на доброволни начала. Състезателите са разпределени в още 4 спорта – лека атлетика, плуване, тенис на маса и бадминтон.

Днес Юммю направи демонстрация на играта „Боче“ на закритото футболно игрище на комплекс „Тенис кортове“. За пътуването й до Белгия ще бъдат необходими около 2000 лв., обясни още Халилямова. Тя добави, че хасковската спортистка ще бъде подпомогната с тениска на Григор Димитров, която ще бъде продадена на търг в София. Тя е предоставена от неговия баща Димитър Господинов. „Благодаря на Гришо и семейството му за оказаната подкрепа“, заяви Халилямова. Тя се надява тениската да бъде продадена на възможно най-висока цена, за да се покрият разходите на Юммю до Белгия.

Освен предстоящото й участие, Юммю вече има златен медал през 2010 г. на игрите в Шанхай, където е участвала в състезанията по бадминтон и лека атлетика. Освен това също чрез жребий е била изтеглена да участва в Спешъл Олимпикс в Рим, Италия през 2006 г.

Днес в Хасково се проведоха регионалните игри по футбол и народна топка на Спешъл Олимпикс. В мероприятието се включиха 70 деца, част от които със специални образователни потребности от центровете в Хасково, Харманли, Димитровград и Стара Загора. Идеята е децата с увреждания да се приобщят към останалите. Инициативата е за 11-та поредна година, обясни спортният администратор Емил Иванов. Такива игри се провеждат в 11 градове в страната.

Анета Кутелова

 

 

Тениската на Гришо, с парите от продажбата й Юммю ще пътува за Игрите
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини