От х:

Днес в x:

9 °C

Хасково събира помощи за изоставените си мъници

Инициаторките Светла Табакова/вляво/ и Марияна Чомпалова показват къде се събират даренията

Благотворителна кампания за събиране на помощи за изоставените деца до 4 годинки стартира днес Национален форум „Моето дете“. Задачата на организаторите е до 20-ти декември да съберат най-необходимото за отглеждане и обгрижване на децата, оставени на държавата в Дом за медико социални грижи, известен още като „Дом майка и дете“, който се намира под ОУ „Любен Каравелов“. В момента там има 40 дечица, които имат нужда дори от толкова обикновени неща като памперси, дрешки, играчки, адаптирани млека и храни. От „Моето дете“ призовават всички, които могат, да дарят. Няма значение дали е първа или втора употреба, стига да е здраво, всичко ще е от полза. За играчките условието е да не са плюшени, поради известния навик на бебетата да слагат всичко в устата. Що се отнася за храните, те трябва да бъдат запечатани и в срок на годност.

Събраните неща ще спомогнат децата да имат своя Коледа. Добрият старец планира да раздаде подаръците на 21-ви декември от 10 часа, като визитата му се планира да се превърне в истинско парти. За доброто настроение на дечицата ще пеят и танцуват клуб по спортни танци „Хасково“ към читалище „Заря“, ансамбъл „Златна Тракия“ и известната народна певица от Нови Искър Елена Илиева.

Кампанията се провежда от три години и за чест на хасковлии събира много дарения. В инициативата обаче се включват и дарители от други градове, като един от най-големите и редовни благодетели е мъж от Нови Искър. Даренията ще се събират между 10 и 18 часа, в събота до 14 часа, в магазина за прежда и парфюми до аптека Петева-Табакова срещу книжния пазар в центъра на града.
Желаещите да се включат в кампанията от други населени места могат да изпратят през месец декември за своя сметка дарението си на адрес:
гр. Хасково- 6300, ДМСГД, ул. "Видин"-14.

Г.Христов

Това е магазина непосредствено до аптека Петева-Табакова
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини