От х:

Днес в x:

8 °C

Лавина от дарения за Вангел и Ели

Истинска лавина от дарения, изпратени от добри хора, заля днес скромното общинско жилище на инвалида от Узунджово Вангел и 10-годишната му дъщеричка Елисавета. Напълно празният апартамент от 43 квадрата, в който злощастното семейство бе настанено скоростно от община Хасково, се изпълни с кашони и торби с дрехи, мебели, кутии с домакински уреди, спално бельо и други пособия. Диван, легло с матрак за малката Ели, хладилник, бяха част от даренията, събрани след инициатива във Фейсбук, национален форум „Моето дете“, от много хора с добро сърце. Сред тях са Юлия Иробалиева, която огласи пред обществото тежкото положение на семейството, Мариана Чомпалова, пресаташе на регионалната екоинспекция, която днес лично съпровождаше пратката с даренията, както и много граждани и фирми от Хасково и други градове. Някои от тях пожелаха даренията им да останат анонимни.

Малката Ели бе най-впечатлена от куклите и играчките. Естествено, първата й работа бе да гушне и да ги подреди на дивана.

Бащата Вангел пък трудно сдържаше вълнението си.

„Това е първата стъпка от дарителската кампания – да обзаведем жилището“,обясни Мариана Чомпалова. Следващият етап е набиране на средства в дарителската сметка на Вангел, за да може да се лекува“, допълни тя.

Вангел е инвалид с 93 процента нетрудоспособност, страда от тежко заболяване, при което костите се втвърдяват. Ели пък има астма и 40 процента инвалидност. Двамата преживяват със 120 лева пенсия на бащата и детските.

„Това, което се случва, не е случайно. Аз молих Бог за него“, заяви трогнатият Вангел. „Не мога да благодаря на хората по друг начин, освен да ги благословя“, допълни той.

След като приеха с благодарност даренията, баща и дъщеря отидоха до училище „Васил Левски“, където Ели бе записана за четвърти клас.

Тодор Кръшков

Мариана Чомпалова
Старото рухващо жилище на семейството в Узунджово
Ели бе записана в четвърти клас днес
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини