От х:

Днес в x:

Оперираха успешно съпругата на мъжа - факла Георги

Жената на самозапалилия се миналата нощ Георги от Димитровград Донка е била оперирана успешно в УМБАЛ „Свети Георги" Пловдив, съобщиха от клиниката.

Тя беше транспортирана заедно с 31-годишния си мъж в лечебницата под тепетата със 7% изгаряния на лявата ръката в областта на пръстите, дланта и предмишницата.

Донка Костова пострада в прегръдката на горящия си като факла мъж в сряда докато се опитваше да го спаси. Георги, с когото живеят на семейни начала, е с 30% изгаряния. В петък ще бъде опериран и той. Интервенцията ще бъде в областта на лявата му предмишница. Хирурзите предвиждат да отстранят изгорялата мъртва тъкан, която е 4% от засегнатите участъци, и да присадят нова кожа. За останалите 26% от повърхността на кожата се очаква да се възстановят по естествен начин.

Наред с физическите увреждания 31-годишният Георги все още е в шоково състояние и е на постоянна реанимация - следят се жизнените му показатели и се правят вливания на кръв и плазма. На пострадалия ще бъдат насрочени и консултации с психиатър, за да започне постоянно лечение и диспансеризиране.

До крайното решение да си драсне клечката Георги стигнал заради недоимъка, в който изпаднало семейството му напоследък и дълговете към банката, която заплашвала, че ще вземе апартамената им.

Свидетели на грозната гледка как родители им горят станаха и децата на Донка и Георги - момченца на 4 и 9 години. С тях разговарят екип психолози от отдел „Закрила на детето“ и от Центъра за обществена подкрепа в Димитровград. В късния следобед днес ще стане ясно дали децата, които са настанени при дядо си и леля си, ще бъдат изведени от семейството. След преценка социалните ще решат и за отпускането на еднократна помощ от 325 лв. за пострадалото семейство.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини