От х:

Днес в x:

Подпалиха водача на рибарския бунт

Добромир Георгиев с подписката срещу Милчев

Собственикът на два рибарски магазина в Хасково Добромир Георгиев е бил обект на палеж тази сутрин в 2.20 часа. Непознато лице разбило задната врата на магазина му на ул. "Бяло Море" и хвърлило вътре запалителна течност. Магазинът е опустошен. Според Георгиев напълно е унищожена маркова стока за 100 хиляди лева. „Съмнявам се че и това което не е изгоряло става за нещо” тъжно промърмори човекът докато гледаше сгурията. Добромир живее наблизо, но пожарът първо бил забелязан от комшията бай Димо. Възрастният човек се събудил като чул някакъв силен трясък. От прозореца видял „един с качулка” около магазина. Секунди по-късно лумнали пламъците. От пожарната потвърдиха, че става дума за палеж, но лаконично добавиха, че случаят е предаден за разследване от полицията.

„Нямам врагове. Не дължа и не ми дължат пари. Сигурно имам неприятели, но не такива, че да тръгнат да ме палят. Не знам кой може да си го помисли” заяви Добромир, потърсен за коментар. Човекът се колебаеше около една причина.

Добромир Георгиев влезе в публичното пространство в началото на януари, когато организира подписка за сваляне на доскорошният шеф на рибарите Милчо Милчев. Превратът успя-над 500 редови риболовци се подписаха, а стреснат от размаха на недоволството, националния шеф на ИАРА  омаха доктор Милчев преди седмица. Местните рибари открито заявиха на големия шеф, че считат Милче за единствено отговорен, за бракониерската вакханалия по местните язовири. Пък и както се оказа, за цялата 2012-та година ИАРА Хасково не била наложила дори 1/един/ акт на бракониер.

В хода на подписката възникнаха две други но с контра искане-д-р Милчев да остане на поста. Любопитното бе, че те бяха организирани от рибари в Пловдив, София, Стара Загора и прочие извън хасковска област. По неофициална информация, другата подписка се водела от началник охраната на Ивайловградския язовир и нещатен сътрудник на ИАРА-Рангел. В ожесточената рибарска препирня захвърчаха обвинения в бракониерстване, корупция и лични заплахи. "Може да изглежда махленско, но бракониерстването е бизнес за стотици хиляди левове” коментира изтъкнат хасковски рибар, който помоли да не го цитираме. Почти всички от хасковската рибарската общност са убедени, че пожарът е разчистване на сметки и епизод в рибарската вендета срещу редовите риболовци.

Г.Христов

Магазинът му на "Бяло Море" изклеждаше добре отвън ..
Докато не влезеш вътре

Щетите са за десетки хиляди левове, а може и повече изчислява Георгиев
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини