От х:

Днес в x:

Димитровградски синдикалисти алармират шефове в София за директори, които превишават правата си

Синдикалисти от местните учебни заведения се вкючиха и в семинар, организиран от ръководството на КТ "Подкрепа".

Проблемите на образованието обсъждаха на среща с шефовете на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" тукашни представители на структурата.

В Димитровград днес гостуваха председателят на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Юлиян Петров и заместникът му Георги Шошов.

Пред тях синдикалистите в учебните заведения са поставили различни теми, които ги вълнуват., коментира Костадинка Ангелова от КТ "Подкрепа"-Димитровград.

Тя каза, че централното ръководство е било запознато и със сигнали за превишени права, от страна на директори на учебни заведения в Димитровград, които не зачитат мнението на синдикатите. Конкретни имена от "Подкрепа" не назоваха.

Формиране на работните заплати, Наредба №1 и прилагането на делегираните бюджети в образованието, е била друга от обсъжданите теми на срещата.

Юлиян Петров от КТ "Подкрепа" похвали Общината за сключения преди седмици Колективен трудов договор със синдикатите

Шефът на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Юлиян Петров похвали ръководството на Общината за сключения в края на октомври нов колективен трудов договор с КНСБ и КТ "Подкрепа". Срещата продължи със семинар на тема " Планирани действия на синдикалните ръководства".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини