От х:

Днес в x:

Чиновници от РИОСВ-Хасково набутаха общината с половин милион заради заяждане

 РИОСВ-Хасково остави на воден режим десет села в общината заради бюрократично заяждане.Служителите на държавната служба разпоредиха преди време да бъдат съборени праговете по река Перперешка,които осигуряваха допълнително водоподаване на няколко села сред които Горна крепост,Чифлик, Мургово.Чиновниците излязоха с аргументи,че те не били с  необходимата техническа документация.

Ще припомним,че праговете бяха изградени по инициатива на кмета Хасан Азис с общински средства за да се спасят от воден режим десетте села.Тогава строителството бе договорено с В и К.По късно обаче от водоснабдителното дружество не отстояха позицията си,поясни градоначалникът.Така съоръжения за които са похарчени 206 000 лева са съборени за един ден.

  Тези дни РИОСВ-Хасково преразгеда позицията си и дада разрешение праговете да бъдат изградени на същите места и по същия начин.

Всичко можеше да се реши със съгласувателен протокол с В и К и да спестим половин милион лева,които общо ще похарчим,подчерта кметът Хасан Азис пред журналисти.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини