От х:

Днес в x:

100 нови специални агенти на МВР в Хасково

Над 100 четвъртокласници от хасковското СОУ “В.Левски” и пет групи деца от училища в Свиленград и Любимец получиха днес дипломите си за специални агенти на МВР след 10-месечно обучение. Това бе десетият випуск, обучаван в хасковския филиал на Детската полицейска академия.

Участниците в Детската академия научиха от своите приятели - полицаите какво е престъпление, какво означава “вина” и как се доказва тя. Участваха в “разследване” и със собствени сили заловиха и разпитаха “извършител на кражба”. Упражняваха да различават права и отговорности и установиха, че всяко право е свързано със задължение. За отличното си представяне, всички участници получиха шапка – вторият важен елемент от униформата на ДПА.

Детска полицейска академия (ДПА) се реализира с помощта на сдружение „Шанс и закрила”, Хасково. Проектът е насочен към създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца.

Основната задача на Академията е да утвърди ценностното отношение на децата към закона и законосъобразното поведение, да развие умението им да правят връзка между права и отговорности. Важна цел на преподавателите в Академията е децата да се научат да работят в екип, да се подкрепят, да се грижат за своята и на другите безопасност.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини