От х:

Днес в x:

Шоколадови кифлички

Шоколадови кифлички

Необходими продукти

Начин на приготвяне

За шоколадовия слой разбъркайте захарта и брашното в яйчния белтък до хомогенност. Загрейте го кипване млякото с какаото и добавете белтъчната смес при непрекъснато бъркане. Бъркайте на водна баня, докато сместа се сгъсти и добавете маслото. Оставете сместа да се охлади и я оформете върху хартия за печене на тънък блат със страна 14 см. Оставете го в хладилника и се заемете с тестото за кифличките.

От всички продукти замесете еластично тесто, като първо оставите маята да шупне в топличкото прясно мляко с малко захар. Готовото тесто оставете да втаса за 1 час.

Върху набрашнен кухненски плот разточете тестото с размер около 45 на 20 см. Сложете шоколадовия лист в средата и завийте плътно с тестото. Трябва да се получи пакет с размер около 15 на 20 см. Започнете да разточвате от центъра към краищата внимателно до изтъняване. Трябва да се получи размер 45 на 20 см. Сгънете повторно по желание и повторете разточването.

Нарежете на триъгълни форми като за кифлички с желаната големина. В основата на всеки квадрат сложете малко парченце шоколад и завийте кифличките.

Завитите шоколадови кифлички подредете на разстояние една от друга в тава и оставете да втасат за около 20-30 минути. По желание може да ги намажете с малко сметана или прясно мляко отгоре. Изпечете ги в предварително загряна на 200 градуса фурна за около 15 минути или до готовност.

Източник: gotvach.bg

Последни новини