От х:

Днес в x:

Еклерова торта Неделя

Еклерова торта Неделя

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на бял сняг, но не твърд, за да не станат трошливи блатовете. Добавете постепенно захарта при непрекъснато разбиване, след което объркайте с орехите и брашното, колкото да се смеси всичко.

Изпечете 2 еднакви платки от тази смес в кръгла форма, застлана с хартия за печене. За по-интересно може да ги изпечете в тава с определена форма - сърце или др. Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 200-220 градуса и се вадят, след като изстинат.

Разтворете пудинга според указанията на опаковката. Загрейте млякото със захарта и разбъркайте с пудинга, докато се сгъсти. След това разбъркайте крема с маслото и течния шоколад, докато се хомогенизира. Оставете напълно да изстине и разбъркайте с разбитата на сняг сметана.

Във форма с отлепящи се, леко намаслени страни сложете първия блат, подредете еклери един до друг и залейте с 2/3 от крема или докато еклерите се покрият. Сложете втория блат, сипете останалия крем и подредете еклерите отгоре.

Пъхнете в хладилника за 2 часа. След това махнете внимателно стените на формата и залейте с разтопения течен шоколад или шоколадов кувертюр. Тортата е моя импровизация на Еклерова торта Неделя.

Източник: gotvach.bg

Последни новини