От х:

Днес в x:

80 милиона лева за ремонт на пътищата след наводненията

Заместник-министър Светлана Боянова, министър Томислав Дончев, областният управител Ирена Узунова и Малина Крумова

Между 75 и 80 милиона лева ще бъдат необходими за възстановяване и ремонт на общинската инфраструктура в областта след разрушителните наводнения. Голяма част от средствата ще се търсят по европейската програма за развитие на селските райони. Това обяви на брифинг в Хасково министърът по управление на европейски средства Томислав Дончев. Малка част от общините разполагат с готов технически проект за възстановяване на публичната инфраструктура, коментира Дончев след днешната си среща с кметове и териториални служби. Той допълни, че за да се ликвидират последиците от наводненеята и за да се осигури финансиране ще бъдат адаптирани правила и процедури. Голямата цел на министъра е ремонтът на пътищата да започне със стартирането на строителния сезон, а не да се чака следващата година.

За възстановяването на язовирите Иваново и Елена не могат да се ползват европейски пари.

„Язовир Елена няма да бъде бракуван. С малко средства язовирната стена може да бъде изградена. Община Хасково обмисля срещу преотстъпена аренда язовирната стена да бъде възстановена от наемателя“., допълни Томислав Дончев.

На срещата присъстваха още заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, Малина Крумова от Министерство на околната среда и водите и областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини