От х:

Днес в x:

Ирена Узунова: Кметове, искайте пари за пътища

„Искам да се обърна към всички кметове на общини и да ги призова да се активизират в проектите по европейските програми за рехабилитация на пътища. В областта има около 1000 километра републиканска пътна мрежа, но два пъти повече – общински пътища. Те водят до домовете на хората.“ Това каза днес на церемонията за първата копка за ремонта на пътя Хасково-Минерални бани областният управител Ирена Узунова. Тя повтори думите си вчера пред журналисти, че през тази година в областта се ремонтират или се строят нови пътища за 282 милиона лева. Повечето от тях се финансират от ЕС по оперативните програми „Регионално развитие“ и „Транспорт“.

На церемонията по първата копка присъстваха шефът на пътната агенция Сергей Михалев, губернаторката Ирена Узунова, депутатите Иван Петров и Иво Димов, кметът на Баните Орхан Шабан, шефът на ОбС Хасково Делян Делчев, общински съветници, кандидатът за кмет на Хасково Иван Панайотов и много жители на близките села. Сред официалните лица бе и шефът на фирмата изпълнител Александър Желязков

„Средно по 2400 автомобила дневно минават по този път. Иван Панайотов ми каза, че над 50 деца и още толкова учители също пътуват по това шосе за училище. От фирмата изпълнител обещават да спазят срока – 4 месеца“, каза още Узунова. Срокът започва да тече от днес.

„Може би още за Коледа пътят ще е готов“, смята пък шефът на Пътната агенция Сергей Михалев. Той каза още, че толкова много обекти са започнати в хасковско от месец и половина, че се замислял дали да не премести офиса на националната агенция в областта.

Тодор Кръшков

Кандидатът за кмет от ГЕРБ Иван Панайотов и общинският съветник Антон Иванов
89-годишният бай Ангел от Сусам пристигна на церемонията с националния флаг
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини