От х:

Днес в x:

Acer подготвя първи ноутбук с Tegra 2

Nvidia показа таблет и други мобилни устройства базирани на Tegra 2 преди по-малко от година.

Acer подготвя за пазара първия ноутбук, проектиран на базата на Nvidia Tegra 2. С тази платформа досега се предлагаха само устройства в по-малък формат - от рода на смартбуци и смартфони, съобщи digitimes.com.

Tegra 2 ноутбукът разчита на двуядрен ARM процесор и ще може да работи с операционна система Android или с всяка друга Linux-базирана ОС. Хардуерната платформа на Nvidia включва също графичен процесор (GPU) и поддържа мултитаскинг.  

През следващата година на пазара ще се появят и ARM-базирани ноутбуци с операционна система Windows 8. Както е известно, новата ОС на Microsoft ще работи както с x86, така и с ARM процесори.

Acer ще пусне Tegra 2 ноутбука до края на юли, става ясно от изявление на шефа на компанията Джей Ти Уанг. Същевременно тайванският производител подготвя още едно интересно устройство, което не се вписва в рамките на класическия ноутбук. Става въпрос за ултрабук компютър - нова категория мобилно устройство, дефинирана за първи път от Intel на изложението Computex 2011.

Ултрабукът представлява компактен и лек компютър с висока производителност, съизмерима с тази на ноутбук. През септември се очакват първите такива устройства от Lenovo и Asus, а към края на годината ултрабук ще пусне и Acer.

В периода от юли до декември Acer планира да пусне на пазара и няколко устройства с операционна система Android 3.2, като очевидно става въпрос за таблет компютри. Повече подробности за тях все още не са известни.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини