От х:

Днес в x:

Бракониер съди д-р Милчев за 400 лв

ИАРА обикновено лови инструменти. Когато хване бракониери, отива на съд

Небезизвестният ивайловградски бракониер Ангел Д. води дело срещу хасковската изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури за наложен акт от 400 лв за улов с мрежи от местният язовир, на 20-ти февруари. Въпреки многото работа покрай спазването на риболовната забрана по хасковските водоеми, днес шефът на контрольорите д-р Милчо Милчев похаби цял ден в Ивайловград в очакване на ход на делото. То взе че се отложи за 12-ти май.

На Темида е възложено да прецени законността на наложения акт от 400 лв. Ангел го оспорва с мотива, че не той е бил бракониери чиито мрежи и лодка бяха конфискувани във вечерта на 20-ти срещу 21-ви февруари. Тогава екип на хасковската ИАРА извърши нощна проверка на водоема. Инспекторите видели ивайловградчанина в момента в който вадел мрежите. За съжаление, той също ги видял и духнал от местопроизшествието зарязвайки улова, мрежа с дължина 50 метра и моторната лодка. След гонка в която се включила и полицията, Ангел бил заловен. Той обаче твърди че не е този който е бил в лодката.

Твърде вероятно е акта да падне в съда, ако няма категорични свидетелски показания, коментират рибните ченгета. В инспекцията знаят, че могат да разчитат на успех само при закопчаване на място с уличаващите мрежи в ръка. Като куриоз се разказва случаят с друг Ивайловградчанин който бе спипан насред яз. Ивайловград в лодка пълна с мрежи. И той духнал да бяга, като зарязал дори малкият си син в лодката. После в съда претендирал че не излязъл да бракониерства, а просто на разходка.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини