От х:

Днес в x:

Вкупом разкрасяват десетки дами

10-месечната Нели бе повече любопитна

Масов наплив на момиченца и млади майки отчитат салоните за красота и лекарски кабинети. Причината е че на днешният ден Благовещение се поставят първите обички на малките момиченца. Или както се шегуват козметици и лекари, стават вече дами.

Счита се че на Благовец всички рани заздравяват изключително бързо и без опасност от възпаления. Деца от 8 месеца до 3 годинки са най-честите кандидати за първа обичка, отчитат от популярното „Студио 3“. Има и тинейджъри, но за поредната, а не за първата дупка.

Повече от две дузини манипулации по поставяне на обички имаха записани днес козметолозите.

Първите бяха 10-месечните Стела и Нели. Малките сладурани почти не усетиха какво става и за фасон пуснаха по някоя сълза, когато всичко бе свършило. Ушичките се пробиват със специален пистолет, а медицинските обички не се докосват от човешка ръка. Операцията е механизирана изцяло в името на стерилността.

Мама Даниела успокоява малката Стела

Доста по голям зор видяха личните лекари. Причината е че посещенията при тях са натоварени с неприятни емоции за дечицата, които почваха да се мръщят още при влизане в кабинетите. Д-р Живко Христов например ставаше и разказвач на приказки за да успокои малките дами. 2 годишната София стоически издържа манипулация и както подобава на кака, издържа без да плаче. Иначе се смята че колкото е по-малко детето, толкова по безболезнено става слагането на обици.

Децата се предразполагаха по всевъзможни начини
15-месечната Теди чак е примижала от напрежение

В народната традиция Благовещение е много тачен празник. Той е свързан с благата вест която Дева Мария получила от Архангел Гавраил-че ще става майка. На Спасителят Исус Христос. След този момент преди повече от 2 хиляди години, историята на света тръгва по друг начин.

Честита Блага вест хасковлии!

Г.Христов

Като модерене лекар, д-р Живко Христов първо запознава пациента с предстоящата манипулация

Малката София напуска кабинета като дама
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини