От х:

Днес в x:

Решават за грипна чак четвъртък, класовете вече наполовина празни

Средношколците си спестяват ходенето на училище за да не се заразят

Заболелите са далеч от критичния праг за обявяване на епидемия и респективно грипна ваканция. Това е становището на епидемиолозите от регионалната здравна инспекция. Затова взимане на противоепидемични мерки ще се обмисля чак в четвъртък на междуведомствената комисия към областна администрация. Там ще се анализира ситуацията и ще се решава ще бъдат ли разпуснати учениците или не. Ако това се случи, в сила ще влязат и други пр евантивни мерки, прекратяване на плановите операции, детските консултации и профилактични прегледи.

Само някакъв невероятен бум може да форсира това решение преди четвъртък, коментира шефът на РИОКОЗ д-р Делчо Янев. Засега нямало данни за такъв. Заболелите са около 150 на 10 000. Прагът за ваканции и прочие е 200 на 10 хиляди.

В същото време обаче цели класове от хасковските училища се явиха с половин състав за първия ден от втория срок днес. Клас първолаци от ОУ „Климент Охридски“ посрещна само 9 от записали се 25 деца. Средношколци пък умишлено не са дошли на училище, за да не се заразят, споделиха гимназиални учителки пожелали да не бъдат цитирани. Друга преподавателка пък призна, че самата тя не пуснала сина си първолак на училище, защото в класа му имало няколко болни дечица. Има и болни учители.

От образователният инспекторат обаче споделиха, че нямат данни за повсеместни отсъствия в школата.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини