От х:

Днес в x:

"Аз съм номер четири" на Спилбърг (видео)

Той изглежда като нас. Той постъпва като нас. Но той не е като нас. Тийнейджърът в новия проект на DreamWorks Pictures "Аз съм номер четири" има необикновена съдба, която тепърва му предстои да открие. Сюжетът е вдъхновен от едноименния роман, а филмът ще излезе по кината и в IMAX през февруари 2011.

Джон Смит (Алекс Петифър) през целия си живот бяга от безмилостни същества, изпратени на Земята, за да го убият. Сменяйки личността си, Джон постоянно се мести от град на град заедно със своя закрилник Хенри (Тимъти Олифант) и винаги е новото хлапе в училище, без никаква следа за това кой е бил в миналото. В новия си дом – малко градче в щата Охайо, Джон се влюбва в своя съученичка (Диана Аргон), открива необикновени сили, които притежава и девет подобни на него младежи с извънмерни способности и сходна съдба.

Ди Джей Карузо е режисьор на лентата. Той е впечатлен от гледната точка на главния герой във филма – обезкуражен тийнейджър, който постоянно се опитва да открие кой всъщност е. "Филмът акцентира на идентичността. Фактът, че понякога това, в което искаме да се превърнем, се различава от това, в което се превръщаме като хора, е случаят и с Джон", разказва Карузо.

Всички девет младежи, спасили се от планетата Лориен преди нейното унищожаване притежават различни суперсили. "Интересното е, че никой от тях не е сигурен каква точно сила притежава. Когато стават тийнейджъри, те откриват своите способности по различен начин – в случая на Джон, това е светлина от ръцете, която той използва срещу враговете си. Този процес на открития е болезнен и объркващ, тъй като никой от тях не е сигурен какво точно да прави с тези сили", добавя режисьорът.

Българската и световна премиера на "Аз съм номер четири" е на 18 февруари 2011 г. в кината и IMAX, а романът излиза на български език на 28 януари 2011 от издателство "Колибри".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини