От х:

Днес в x:

Съдът остави хероиновата банда зад решетките

Соченият за организатор на канала Исмаили Максут - вдясно. Вляво е Павел Райков, мулето от Сливен

Четиримата задържани миналия ден, когато бе разкрито депото за хероин в Хасково, остават зад решетките с постоянна мярка „задържане под стража”, постановена от хасковския окръжен съд. Соченият за организатор на канала за дрога албанец Исмаили Максут, строителният работник от Сливен Павел Райков, както и двамата млади хасковлии Дурхан Дурхан и Нурай Рамадан, ще дочакат процеса си в ареста. Заедно с тяха бе задържана и Рафие Ахмед, приятелка на Райков, за нея обаче прокуратурата не поиска „задържане под стража”.

Припомняме, че на 24 ноември полицията разкри цяло депо за разпределяне на наркотици в Хасково. В него бяха открити 20 кг. хероин, 1.5 кг. марихуана, както и приспособления за пакетиране на дрогата на дози. Според МВР от разпределителя в Хасково наркотикът е поемал към вътрешността на страната и към държави от ЕС.

Делото днес бе при закрити врати заради използваните специални разузнавателни средства. Стана ясно обаче, че полицаите са подслушвали разговорите между членовете на бандата, преди да пристъпят към арестите.

От показанията на задържаните стана ясно, че мулетата са били Павел Райков и приятелката му Рафие Ахмед. Райков се запознал с косовския албанец през лятото на тази година и двамата се наговорили за контрабандата. Максут плащал по 500 евро за всяко кило хероин, прекарано в България през границата с Турция. Райков си признал, че няколко пъти е пренасял дрога.

Последният път на контрабандиста бил на 24 ноември. Ден преди това той пристигнал в Турция с автобус, заедно с Рафие. На връщане хванали влака и успели да пренесат 20-те кила хероин до жп гарата в Димитровград, където ги чакали албанецът и двамата хасковлии. После Дурхан и Нурай отнесли сака с хероина до Хасково. Малко по-късно в къщата нахлули ченгетата и ги закопчали.

По-късно, към обяд, белезниците щракнали и на китките на албанеца. Това станало в Пловдив. Мулетата Райков и Ахмед пък били арестувани в Твърдица.  

Тодор Кръшков

Дурхан Дурхан от Хасково скри лицето си на влизане в съда
Нурай Рамадан - също
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини