От х:

Днес в x:

Хасковски фотографи шашнаха турци с гледки от Родопите

Хасковските фотографина изложбата в Одрин

Елита на хасковската фотография предизвика фурор в Одрин с изложбата си „Ракурси от Родопите“ която бе представена завчера в турския град. Изложбата бе подредена по предложение на фотографското дружество на Одрин, които от години поддържат връзки с хасковските си колеги.

Творенията на Жоро Колев, Димитър Стоянов, Мартин Яйцаров и Венко Степанов, предизвикаха завистливи погледи у турските им колеги. Заслугата е както на прекрасната природа в планината, така и на хората зад обектива, признаха те. Основната сюжетна линия във фотографиите бяха Дяволския мост и двете села около него.

На фотоизложбата се стекоха и граждани, представители на бизнеса, пристигна и българският консул, както и валията на Одрин.

74-те снимки обиколиха доста български галерии. Те бяха дело на спонтанно решение на фотографите да обиколят девствените кътчета на Родопите в търсене на скритите им прелести и нетрадиционния поглед на обектива. На срещата се заговори и за съвместни проекти с европейско финансиране, които да показват живота от двете страни на границата.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини