От х:

Днес в x:

Посрещнаха Първанов с рап за празника на Харманли

Първанов пристъпва под звуците на Еминем

 Харманли смени чалга имиджа си с тежка черна музика в чест на президента Първанов. Днес държавният глава посети града на Белоногата, за да отбележи 500-годишнината от основаването му. Докато чакаше президентския кортеж, комитета по посрещането наду по озвучителната уредба, пред харманлийския дворец на културата, тежък рап. Наситените речатативи на жаргонен английски, носеха „благи” послания към ченгета, майките им, държавата и всичко което мърда в нея.

Дали заради мелодията или текста/който по думите на рапърите, само те си разбират/ охраната на Първанов прецени музиката като неподходяща и направи забележка на озвучителя. Последва стъписана тишина за около минутка-две. На пристигане, президентският кортеж бе посрещнат с….Еминем. Казват, че на неговите текстове се изчервявала и собствената му майка.

Музиката обаче бе приглушена когато последваха официалните ръкувания. Вътре в харманлийското НДК вече звучеше Нешка Робева и културна музика. И тук не мина без инциденти. Момичето, което държеше лентата пред вдоха, припадна и бе изведена от организаторите през задния вход. Съдбата и остана неясна.

В Харманли Първанов откри модерния дом на културата, който местната община изгради с част от парите от депонирането на софийския боклук. В харманлийското НДК,  започнато като погребален дом по времето на социализма, са вложени 4 млн лева за завършване и модернизация. Културата днес бе анонсирана с изложба на известния български художник доцент Ангел Карагьозов. Идеята е половината от платната да бъдат подарени на Харманли за празника му. Картините впечатлиха и Първанов. Държавният глава пожела да откупи пейзаж от Мелник. Не стана ясно за колко пари, защото започна коктейла в негова чест. Първанов е патрон на празниците в чест на 5 вековния юбилей на града.

Г.Христов

Рапът секна при официалните ръкувания
Софийският боклук роди култура в Харманли
Президентът пожела да откупи картина на доц. Ангел Карагьозов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини