От х:

Днес в x:

Фирма подарява 400 камери на Хасково

Комисията, която ще посочи победителя в търга

400 камери за видеонаблюдение като подарък в разгара на тежката икономическа криза е бонусът, който е готов да предложи на Хасково столичният консорциум “ТИПС-А”, съобщи представител на консорциума. Днес се отвориха офертите за изпълнител на обществената поръчка за мащабния проект за 10 млн. лв.. Проектът бе спечелен по европрограма за благоустройство на парковете “Ямача”, “Градска градина” и обновяване на 30 детски площадки и тротоарни площи на централни градски артерии. В търга участват 2 основни фирми.
Едната от тях - консорциум “ТИПС-А”, е съвкупност от три фирми с изключително сериозно присъствие в своите области. Строителната фирма в консорциума носи доста непретенциозното на пръв поглед име “Дядо Божко”. Всъщност това е фирма с дълга и безупречна история. Тя има зад гърба си завидни резултати в строителството на жилищни сгради, молове и търговски комплекси. Фирмата е била изпълнител на най-голямата френска инвестиция - предприятие за преработка на вълна в град Първомай на ДЕВАВРЕН – Франция на площ от 360 дка.
Участието на “ТИПС-А” е продиктувано не от само от комерсиални цели, а и да покаже на хасковлии едно добро строителство, а не бездушни алеи и паркове, които биват разрушавани от вандали буквално за броени дни.
За тази цел “ТИПС-А” прави и един изключителен жест, невключен в офертата: БЕЗПЛАТНО доставяне и монтаж на 400 видео камери във всички обекти, подлежащи на реконструкция или изграждане: междублокови пространства, детски площадки, “Кенана”. Всички те ще бъдат оборудвани с апаратура за видеонаблюдение. Това ще запази общинската собственост, а и ще даде на хасковлии спокойствие и сигурност. Престъпността в Хасково рязко ще спадне. И всичко това “ТИПС-А” ще дари безплатно на общината при евентуално одобрение на тяхната оферта.

Писмо с декларираните намерения на консорциума е депозирано в областната дирекция на МВР, заявяват от консорциума.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини