От х:

Днес в x:

Леонардо Да Винчи предсказва края на света в "Тайната вечеря"

Източник: http://upload.wikimedia.org/wikipedia

Италианската изследователка Сабрина Сфорца Галиция твърди, че е успяла да прочете предсказание за края на света, което Леонардо да Винчи е кодирал във фреската си "Тайната вечеря", съобщи в. "Република", цитиран от Лента.ру.

Сабрина Сфорца Галиция, която е работила в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, а след това в архивите на Ватикана, твърди, че според предсказанията на Леонардо на 21 март 4006 г. в света ще започне процес, който ще засегне самата същност на нещата. Краят му ще настъпи на 1 ноември.

Този процес ще е нещо като края на света или всемирен потоп, но е възможно още да даде началото на нов етап в развитието на човечеството.

Галиция не е изследвала самата фреска "Тайната вечеря" в "Санта Мария деле Грацие" в Милано, а нейно копие, по-точно гоблен по стенописта, изработен по поръчка на френския крал Луи XII (1498-1515).

Италианката е успяла да разгадае математико-астрологически шифър, съставен от Леонардо. В частност, в гънките на покривката на масата пред Христос и апостолите тя е видяла картата на света с обозначени географски ширини и дължини. Освен това всеки от 24-ите часа при Леонадро, според нея, обозначавал една от 24-те букви в латинската азбука.

Накрая Галиция говори за символиката на отделните детайли на изобразеното на гоблена: постоянно повтарящото се число 8, подписът на самия Леонардо и т.н.

През 2009 г. Сабрина Сфорца Галиция издаде книга, посветена на гоблена. Окачва се тя да напише продължение, в което да хвърли повече светлина върху шифъра и предсказанията на Леонардо.

Статията във в. "Република" е подписана от Барбара Фрале, друга изследователка от Ватикана, която се прочу със сензационните си хипотези за Туринската плащеница, припомня Лента.ру.

Източник: club.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини