От х:

Днес в x:

Разнообразна програма очаква децата за 1 юни

Разнообразна няколкодневна програма за децата е подготвила община Димитровград под мотото "Космос", информират от местната администрация.

 Събитията за радост на малчуганите започват още на 30 май с концерта "Детство мое" на Забавно-духов оркестър с участието на Вивиан Желева, Доби Дулева и Даяна Славова. Началото е от 18.30ч. в лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев". В програмата на концерта, освен емблематичната песен "Детство мое" от филма "Неочаквана ваканция", ще звучат и песни като "We are the world, we are the children", “The bare necessities” от Книга за джунглата и други.

На самия Първи юни програмата за децата ще започне от 10.30ч. на Централната градска алея, където ще има множество активности, работилнички, пъстри балони и атракционни. Интересни занимания за деца са приготвили и от "Язаки България", които ще участват в събитието с интригуващи работилнички, като поздрав за празника към малчуганите. 

Занимателната игра за малките "Разходка в Космоса" ще предложи истинско космическо пътуване, а в "Звездни игри" по-големите ще пробват уменията си и ще се забавляват.

В работилничка "Звездни светове" малчуганите ще разглеждат устройството на телескопи и ще гледат през тях, както и ще инсталират софтуер на телефона на звездното небе. Така по забавен и достъпен начин те ще научат повече за първия Планитариум в България, който се намира именно в Димитровград, за звездите, планетите и Вселената. 

В занимателните работилнички  „Звездни емоции” малчуганите сами ще си изработват тематични гипсови фигурки, в работилничката "Ракети и звезди" ще правят атрактивни украси, в друга ще изработват шлем за космонавти, а в четвърта ще правят календар.

Ще има още и къща за сладолед, осигурен за поредна година от фирма "Бевърли" и любимото рисуване върху лица. 

В  "Корабни пътешествия" възпитаниците от Моделен клуб-Димитровград ще предоставят на желаещите да опитат уменията си в управлението на малките плавателни съдове в шадравана пред сцената на пл.Поезия и да карат атрактивни колички в площите около него. За най-малките е предвиден уютен и тематичен красив кът за оцветяване наречен „Рисувам с усмивка“. 

Весели снимки, щура забава с танци и песни очаква децата в Деня на детето.

Детска работилничка за оригами ще работи в Художествена галерия "Петко Чурчулиев", където в часовете от 11.00 до 12.00 и от 16.00 до 17.00 часа децата се впуснат в едно прекрасно пътешествие на творчеството и въображението и да творят интересни фигурки от хартия. Материалите са осигурени от галерията, а посещението е безплатно за всички деца. Поради ограничения брой места е необходимо предварително записване на телефон: 0886987759, 0391/6-45-02 или на лично съобщение в профила на галерията.

От 13.00 до 14.00 часа любопитните да научат повече за музикалните инструменти ще могат да ги разгледат в зала "Жул Леви", където Забавно-духов оркестър специално отваря врати за музикалния свят за децата по повод празника Първи юни.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини