От х:

Днес в x:

Тестват системата BG-ALERT в Хасковска област на 23 ноември

Системата за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението BG-ALERT ще бъде тествана в Хасковска област на 23 ноември, съобщиха от МВР – Хасково.

В диапазона между 12:00 часа и 12:30 часа в четвъртък телефоните ще получат съобщение, съдържащо текст на български и английски език. Тестовото съобщение ще бъде получено без значение в какъв режим са телефоните и на кой мобилен оператор са. Хората ще могат да изключат сигнала, когато го получат. В самото съобщение ще бъде посочено, че става дума за тест.

Системата е реализирана от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Преди въвеждането в редовна експлоатация на BG-ALERT е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители през мрежите и оборудването на мобилните оператори. След регионалните тестове ще бъде проведен и национален тест на територията на страната.

Очаква се системата да започне да работи официално в началото на следващата година.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Те
    Теодор
    8 -4
    12:17, 22 ное 2023
    Лично аз съм изключил всякакви известия от БГ-Алерт на телефона си и съм изпратил мейл, че декларирам отказът си от подобни съобщения!
  • 2
    Не
    Непукиста
    9 0
    00:33, 23 ное 2023
    Нас, кво ни интересува кво си изключил!!!!
    • Те
      Теодор
      2 -1
      10:45, 23 ное 2023
      Аз съм ларж и давам съвети и мнения гратис...
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини