От х:

Днес в x:

Областният управител Красимир Ангелов подаде оставка

Областният управител на Хасково Красимир Ангелов подаде заявление до Министерски съвет за освобождаване от поста, съобщиха от държавното ведомство. Ангелов счита това за морален акт, тъй като не е назначен от настоящия кабинет.

Той благодари на всички служители на Областна администрация-Хасково за съвместната дейност и започналите инициативи за подобряване работата на администрацията и улесняване обслужването на гражданите, както и взаимодействието с общините и държавните институции.

„Надявам се, че на поста областен управител на област Хасково ще бъде назначен човек, който не се ръководи от тесни политически интереси, а да бъде воден от спазването на законите и равнопоставеността на частните и обществени субекти“, каза Ангелов.

Припомняме, че той беше назначен на поста на 5 април с решение на правителството.

 В прессъобщение  от Министерски съвет по-късно днес информираха, че постъпилите заявления за напускане от областни управители ще бъдат разгледани поетапно. А до взимане на решенията по тя всички областни управители и заместник- областни управители са длъжни да изпълняват функциите си.

"Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт", се казва в разпратеното до медиите съобщение.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Об
    Общински
    47 -13
    12:33, 12 юни 2023
    Директорката на училище Паисий Хилендарски също да си подаде оставката си.Не приема деца в неравстойно положение..
  • 2
    Ба
    бай Танас общественик
    44 -12
    15:22, 12 юни 2023
    Прав му път в президентската партия на тоя индийско-български раджа! Поне да си беше направил труда да научи името на секретарката и къде са тоалетните.
    Румен Радев има афинитет към фамилиите с името " Ангелов" 🤣
    • Бай Танасе ма Вас пак Бойко ва управлява азък че с... Виж коментара
  • 3
    Ее
    еееее
    29 -21
    19:16, 12 юни 2023
    Голям циркаджия резидента.Какво си въобразява, голям грандоман се извъди. Да отива при Путин, тука нужда от него няма, само пречи.
    • Та
      Такоавани с 200
      9 -11
      22:04, 12 юни 2023
      Ма да управлява Боко комплект с Дон Пеев е безценно.Боко ви пиши законите дон Пейо констипацията а пък вие носите отговорност.
  • 4
    Ум
    Умнокрасив жълтопроклетник
    5 -7
    21:46, 12 юни 2023
    ВСС отстрани главния прокурор Иван Гешев.
    Единственото по-лошо нещо от това никога да не си достигнеш мечтите е някой друг да ги достигне вместо теб.
    Мечтите на кръга "Капитал" те да свалят Гешев, за да го сменят със свой, сега се постигат от другия отбор. И нито Надежда Йорданова, нито Христо Иванов ще помиришат мястото, за което кръгът се бори от години. В интерес на истината не им достигна смелост дори да заемат поста министър на правосъдието, който да участва активно в свалянето на Иван Гешев. И прехвърлиха отговорността на неизвестния Атанас Славов.
    Мечтите за т.нар. съдебна реформа също са на път да се сбъднат: “Реформата ДПС" ще начертае бъдещето на правораздаването у нас, а "Конституцията Пеевски" ще последва "Димитровската" и "Живковската". И цялата тази "програма максимум" за ГЕРБ и ДПС ще се случи без демократични протести на жълтите павета, но с демократични гласове “за” в Народното Събрание. Цената на коалицията.
    Най-големият провал не е да не си сбъднеш мечтите, а друг, при това враговете ти, да ги сбъднат за себе си. Пред теб, че и на твой гръб. Целият замисъл на демократичната платформа в последните 10 години се срутва като къща от карти пред очите ни. Остава само едно силно предложение за шеф на ДАНС да мине и цикълът е приключен, а с него и ерата "градска десница", която се роди на жълтите павета през 2013-та. После направо ПП да се вливат в ГЕРБ, а ДБ - в ДПС.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини