От х:

Днес в x:

Турската изпълнителка Гюлшен може да бъде осъдена на до три години затвор за подстрекаване към омраза

Известната турска изпълнителка Гюлшен може да бъде осъдена на до три години затвор по обвинения в подстрекаване на народа към омраза и враждебност, съобщава турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Телевизионният канал уточнява, че днес е бил изготвен обвинителният акт срещу певицата, състоящ се от 48 страници. Тя може да бъде бъде осъдена на 1 до 3 години затвор по обвинения в обида и подстрекаване на народа към омраза и враждебност.

Миналата седмица 46-годишната певица и автор на песни, чието пълно име е Гюлшен Чолакоглу, бе отведена от дома си в Истанбул за разпит и след това бе задържана. На 29 август съд нареди освобождаване от ареста на турската поп звезда, като нареди тя да остане под домашен арест.

Разследването срещу нея бе предприето от Истанбулската прокуратура на основание, че с репликите си по време на концерт певицата е нарушила член 216 от Турския наказателен кодекс, тъй като намекнала, че обучението в религиозните училища от типа "имам хатип" води до "извращения".

До разследването се стигна, след като певицата стана мишена на проправителствените медии и социалните мрежи заради изказванията си.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини