От х:

Днес в x:

Възпитаници на Финансово-стопанската гимназия вече прилагат наученото в клас

    Седмокласници от Хасково получиха информация за възможностите, които им предлага за по-нататъшното развитие в обучението им Финансово-стопанската гимназия „Атанас Буров“. В Деня на отворените врати гимназистите от 11-ти клас им разказаха за специалностите и реализацията на професиите, които изучават.

    План-приемът за 8 клас за учебната 2022/223 година е за специалностите Банково дело, Оперативно счетоводство, Икономическа информатика, Митническа и данъчна администрация и Електронна търговия с професии: данъчен и митнически посредник, финансист, оперативен счетоводител, икономист-информатик и организатор интернет приложения. Всички паралелки са с разширено изучаване на английски език.

    Макар и незавършили все още средното си образование някои от възпитаниците на гимназията вече виждат ползата от наученото в клас до момента и практически. 11-класникът Живко Димитров, който учи в паралелката по Електронна търговия вече подготвя сам сайт за онлайн продажба на мебели. Неговата майка се занимава с търговията на мебели и момчето решава да участва в семейния бизнес, като затвори кръга в продажбите и предостави възможност на клиентите да пазаруват от стоката им и през интернет. Сайтът е все още в момент на разработка, но скоро ще бъде пуснат. При организирането на информацията в него 11-класникът от ФСГ в Хасково е съблюдавал внимателно изпълнението в детайли на всичко, на което са го научили преподавателите му.

    „В забързаното ни ежедневие търговията онлайн се развива все повече и повече и затова е важно да си представен в интернет коректно, за да се развиваш“, сподели в Деня на отворените врати вече практическия си опит Живко Димитров.

    Керие Емин представи пред седмокласниците професията финансист. Тя е част от ученическия екип в специалността Банково дело. Категорична е, че с каквото и да реши да се занимава занапред, наученото във Финансово-стопанската гимназия ще й е от полза при управлението на собствения й бюджет.

    „Да си съвестен, неподкупен, да си бдителен и да прилагаш стриктно законовата рамка“, това изведоха като основни точки за добър професионализъм през седмокласниците за професията на митническите и данъчните инспектори презентаторите Митническа и данъчна администрация.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта

    Последни новини