От х:

Днес в x:

Окончателно: Нинова остава председател на БСП

50-ият Конгрес на БСП не прие оставката на лидера на партията Корнелия Нинова.

"За" оставката на Нинова са гласували 164 делегати на левицата, а 415 са се обявили "против". 20 пък са гласували "въздържал се". Така Корнелия Нинова остава председател на БСП.

След отхвърлената оставка Нинова заяви, че БСП е демократична партия на свободни хора, които винаги могат да кажат и различно мнение, но и демократична партия, която взема решенията си в своите органи и с мнозинство.

Тя благодари на делегатите за доверието и подчерта, че това я задължава да работи с двойно повече усилия.

Познавате ме, мога да работя, мога и да гарантирам, че няма да предам българските социалисти и няма да продам интересите на Българската социалистическа партия, зарече се новият стар председател на столетницата.

Тя увери, че ще положи усилия заедно със структурите на БСП по места следващото предизвикателство - местните избори през 2023 г., да бъдат победата на левицата.

В хода на конгреса делегати призоваха да не се приема оставката на председателя на БСП Корнелия Нинова, за да не се хвърлят партията и държавата в хаос.

Другият кандидат за поста председател на столетницата Крум Зарков заяви, че е готов за другарска битка.

От своя страна лидерът на ПЕС Сергей Станишев предупреди, че ако конгресът на БСП не констатира оставката на Корнелия Нинова като лидер на партията и не започне подготовка за пряк избор на нов председател, партията ще стане за посмешище. 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    За
    Зарков радиевия ташак
    6 -2
    09:20, 23 яну 2022
    Корнелия е като втора Лили Иванова и е доживотен лидер на партия ,за която скоро няма да има кой да гласува за бсп.
  • 2
    Па
    Паско
    3 -3
    10:51, 23 яну 2022
    Хвърли пясък в очите на хората че ще напусне поста та тя чака това време цял живот да може да се налапа едно хубаво докато е жива няма да се махне да не будала ще бърка гацат с меда а няма да лапа ще лапне цялата гама тя е толкова глада и овълчена
    • Са
      Сандю
      3 0
      23:22, 23 яну 2022
      Паско,айде мойто момче първо да научиш българския език и правопис и тогава да коментираш.Върни се в отделенията на селското училище!!!
  • 3
    Ух
    Уха
    4 -2
    15:59, 23 яну 2022
    От всичко най много губи тая псевдо партийка.Киро Скалата екс Харвард със 75 лева бонус за електората на БСП ще им намали наполовина електората младите бсп джангърчета ще се отвратят и ще станат подмени интектуалци при Киро . В резултат на това на следващите избори червените тъпанари ще са благодарни на 5% и няколко места в парламента.Това което Бойко Джипа не успя 10 години да стори Радев и Киро го сътвориха точно за няколко месеца разбиха БСП
Последни новини