От х:

Днес в x:

Втори протест на „Възраждане“ пред бежанския център в Харманли с искане той да бъде преместен

Изображение 1 от 4

    За втора поредна седмица група харманлийци се събраха на протест пред Регистрационно-приемателния център към Държавната агенция за бежанците. Организатор на недоволството е общинският съветник и местен лидер на  Партия "Възраждане" Николай Георгиев.

    На протеста се обърнаха към управляващите и поискаха отстраняване от ръководната длъжност, която заема като шеф на  ДАБ,  на Петя Първанова, да бъдат разследвани всички действия, както на ръководството на Агенцията, така и на служителите във РПЦ-та в България. Поискаха и шефът на РПЦ-Харманли да направи връзка с общинските съветници и да ги информира редовно както за броя на пребиваващите в Център, така и за състоянието на базата. Георгиев заяви, че има информация, че материалната база в Центъра се руши от пребиваващите чужденци. На протеста настояха още за вечерен час на обитателите на бежанския лагер, който да е 21 и да се следи за стриктното му спазване. Протестиращите поискаха и по-строг контрол от страна на служителите на реда към чужденците при тяхното движение в града и околностите, като посочиха, че зелените площи в Харманли се потъпкват от емигрантите.

    Основното искане на протестиращите обаче е премахването на бежанския център от Харманли.

    „Амнезия ли имате, господа депутати. Та нали точно вие напълнихте тези центрове с пришелци?“Така се обърна Николай Георгиев към депутатите от ГЕРБ, които през миналата седмица на два пъти обиколиха центъра за бежанци към  ДАБ в Харманли и този към МВР в Любимец с искане за точни данни за настанените в тяха, заради съмнения, че власт имащите крият истинската информация. Георгиев призова да не се яхва от политици гражданския протест срещу мигрантите в Харманли.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      На
      Наблюдател
      6 -4
      16:55, 1 авг 2021
      Ходи да си копаеш с багера,брат, и остави мъжете да се разберат
    • 2
      Ма
      Мангладеш
      23 0
      17:00, 1 авг 2021
      от бежанци до бежанци има голяма разлика.едно е да видиш мъж и жена с три деца,разплакани и стресирани,значи наистина имат зор!Съвсем друго е да видиш десет брадясали ибрика,гледащи на кръв!
    • 3
      Ха
      Хасан
      9 -2
      17:18, 1 авг 2021
      Тоя филм сме го гледали преди няколко години.Тогава сегашната опозиция бяха управляващи.И отричаха очевидни проблеми.Колелото се върти!
    • 4
      Pr
      Protest
      4 -5
      18:19, 1 авг 2021
      Протест?
    • 5
      Пр
      прабългарин от Афганистан
      11 -4
      19:14, 1 авг 2021
      Тия от снимките приличат на мигранти.
      • Бр
        Бръшлян
        8 -6
        21:55, 1 авг 2021
        Тези са кандидат емигранти за Русия и Сибир. Там ще си строят нов лагер по сталинсики образец.
    • 6
      Ки
      Киро
      5 -3
      22:46, 1 авг 2021
      Пет чвяка протестират.Бухахабухахаха
      • Ja
        Jack Bauer
        3 -4
        02:45, 2 авг 2021
        Точно там е проблема, че са малко, трябваше целият град да е там. Брадатите нямат място в БГ и Европа.
    Последни новини