От х:

Днес в x:

Ще съдят Бруно

Айман Абу Аита, който е представен във филма "Бруно" като член на групировката "Бригада на мъчениците на ал Акса", ще съди автора и изпълнителя на главната роля Саша Барън Коен, съобщава The Guardian.

Абу Аита няма нищо общо с терористични организации, всъщност се занимава с благотворителност и в момента се кандидатира за палестинския парламент. Той не е давал съгласие да се използват кадри с негово участие във филма.

Кадрите, използвани в „Бруно”, са заснети по време на интервю, което той е дал на Коен по съвсем друг повод. Неочаквано в края на интервюто му били зададени въпроси без връзка с предишния разговор. Палестинецът получил предложение от Коен да го отвлече. Абу Аита отбелязва, че снимките са били в на лагер за бежанци в Либия, както е във филма, а в територия под израелски контрол.

Показването на кадрите във филма му донесло множество неприятности. Бил упрекнат, че привлича избиратели, а от друга страна палестинците не приемат добре филми, където има макар и намек за хомосексуализъм, и смятат участието в подобен филм за унизително.

"Бруно" тръгна по кината в света на 10 юли и бе забранен в някои страни. Въпреки това до момента има над 100 млн приход.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини