От х:

Днес в x:

Арестуваха турчин, осъден в Германия за присвояване и инсцениране на престъпление

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ получи турски гражданин, за когото е била издадена Европейската заповед за арест. Той е търсен от прокуратурата в Германия за изпълнение на наказание по влязла в сила присъда на немски съд, съобщиха от Темида.

Задържаният мъж е осъден в Германия за извършени от него две престъпления – присвояване и инсцениране на престъпление, като му е наложено общо наказание „лишаване от свобода“ от 1 година и 2 месеца.

За да се произнесе, съдът в Хасково взе предвид, че Европейската заповед за арест е издадена за изпълнение на наложено наказание „лишаване от свобода“, което е със срок над 1 година. Също така се взе предвид, че лицето е чужд гражданин и няма постоянен адрес в България, поради което съществува опасност той да се укрие, ако не бъде задържан. С тези съображения съдебният състав прие, че по отношение на турския гражданин следва да бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ с цел осигуряване участието му в същинското производство по разглеждане на Европейската заповед за арест.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Го
    Гошето
    3 -4
    18:11, 13 ное 2020
    В Хасково е пълно с турци издирвани в централна европа за извършени престъпления.
Последни новини