От х:

Днес в x:

Разкриха нелегална фабрика за производство на цигари в Пловдивско

Изображение 1 от 5

    Оборудвана нелегална фабрика за производство на цигари е разкрита в пловдивското село Желязно при съвместни действия на Областната дирекция на МВР-Пловдив и прокуратурата в Пловдив, съобщиха от държавното обвинение.

    При извършена рутинна полицейска проверка вчера в района на Желязно е разкрито модерно оборудвано помещение, подготвяно за пълния цикъл на производство на цигари „Марлборо“. Цехът се е намирал в бивш стопански двор в края на селото.

    При извършения първоначален оглед е установено, че откритите машини, монтирани в поточна линия, са нови и от най-висок клас. Във фабриката е имало обособено и специално помещение за предварителна обработка и рязане на тютюн. Установени са множество кашони с надпис „Филтър“, картонени изрезки за цигари „Марлборо“, листове за опаковки, коркофан, ципер, тютюн.

    Според първоначалните данни, участниците в производството са работили в строга конспиративност и всеки от тях е имал определени отговорности. На територията на фабриката са осигурени битови условия за работниците - спални и сервизни помещения. Сградата е шумоизолирана и със затъмнени прозорци. В отделно помещение е поставен локален генератор.

    В Районна прокуратура – Пловдив е образувано досъдебно производство. Задържан е един човек по Закона за МВР, предстои задържане на втори като двамата са съпричастни за участието в подготовката на нелегалното производство на цигари. Други трима са обявени за общодържавно издирване от органите на МВР.

    Продължават да се извършват огледи, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели, като предстои да бъдат назначени съответните експертизи.

    Днес, незаконната фабрика за производство на цигари бе посетена от главния прокурор Иван Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов. На място бяха още Тодор Деянов - апелативен прокурор на Пловдив, Румен Попов - окръжен прокурор на Пловдив и ст. комисар Йордан Рогачев - директор на ОД на МВР – Пловдив.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Оо
      ОО
      2 0
      20:18, 8 окт 2020
      Браво на хората знаят как да правят пари браво .
    • 2
      Те
      тенчо
      0 -1
      09:18, 9 окт 2020
      Трябваше да пише присвоиха а не разкриха
    • 3
      Ел
      Елена Ефремова
      0 0
      21:26, 15 окт 2020
      Ей, и Белене им измислиха - като картел за пране на руски и български пари,но те цъфнаха в сръбските блокове на жк Бели брези да правят мили очи на сърбина Румен и да се гаврят с децата му.Мнимият ,дебел и вакъл комшия не е спал заради една тръба.Едва ли.....
    Последни новини