От х:

Днес в x:

Заловиха иранец и иракчанин с хероин за 1,1 млн. лв. при опит да го пренесат през България

    Британец от иракски произход и иранец със статут на постоянно пребиваващ в Германия са задържани от българските власти при опит да пренесат през България към Западна Европа 17,3 кг. хероин.

    Цената на наркотика по изчисления на съдебната система е за 1,130 млн.лв.,съобщи зам.-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев. Заедно с шефа на агенция "Митници" Георги Костов и представители на РД на Гранична полиция – Елхово, сектор БОП и МВР-Хасково представиха днес случая в митническото управление на Свиленград.

    Хероинът е открит на 26 юли при щателна митническа проверка в лек автомобил, влизащ от Турция през пропускателния пункт "Капитан Андреево" от служител на митница "Калотина", командирован на МП "Капитан Андреево", поясни Георги Костов. Той отбеляза професионализмът, с който е действано, тъй като преносителят на дрогата не е давал никаква индикация за нередност-притеснение или или мимика, с която да се издаде.

    При прецизния оглед на колата дрогата е намерена в хладилна чанта с двойно дъно. Задържан е 44-годишен британец, роден в Ирак. Той е съдействал на полиция, когато в хода на разследването става ясно, че за пратката има и друго съпричастно лице.

    Тогава с разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково се включват и служителите на БОП.

    Три дни по-късно в Хасково, в района на хотел "Родопи" около 22 часа, е задържан иранец със статут на постоянно пребиваващ в Германия. Няма данни лицето да е било друг път в България, посочи Атанас Курдов – началник сектор БОП – Хасково.

    37-годишният емигрант е с обвинение за подбудител и получател на пратката, има повдигнато обвинение и срещу преносителя й. И двамата са вече със съдебна мярка за постоянен арест обясниха от прокуратурата. Ако бъдат признати за виновни наказанието за деянието им е от 15 до 20 години затвор и кумулативна мярка глоба от 200 до 300 хил.лева.

    Георги Костов отбеляза, че това е тритият за четири месеца случай, при който се залавя голямо количество дрога и това е доказателство за професионализма и синхрона, в който действат службите. „Случая е изключително позитивен от гл.т. на добрата координация на службите, противодействащи на този тип престъпност. Не беше далеч времето, когато разкритията на дрогата оставаха само тук. И всичко приключваше със снимки и публикации на медиите. В много от случаите обаче, задържаните, които транзитират наркотичните вещества са най-ниската брънка във веригата и имат само бегла представа за пътя на наркотика.“, коментира шефът на митниците, като поздрави всички, участвали в разкриването на този и предходните случаи.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Мо
      Момчил-юнак
      21 -8
      13:08, 1 авг 2019
      Думата корупция, е много слаба за тези индивиди на снимката!!!
      • Ху
        Хулиган
        8 -3
        19:10, 1 авг 2019
        Какво да кажа, освен наздраве на единия!
      • До
        До Момчил тъпака
        3 -2
        00:26, 2 авг 2019
        Думата тъпанар прост е много слаба за такъв помияр като тебе.Даже и не си струва за такава отрепка като тебе да ти отговарям но понеже сметнах за добре че е нужно някой да ти каже колко си нищожен и тъп реших да ти отделя света минути тъпако.
    • 2
      Ве
      Весо
      4 -1
      21:38, 1 авг 2019
      Такива... Онакива хванаха ли боклука, хванаха, а вие кво хванахте на магарето.... ХУ...
    Последни новини