От х:

Днес в x:

Северна Корея e изстреляла две ракети - "тържествено предупреждение"

Две ракети са изстреляни вчера от Северна Корея. Те са прелетели около 600 км и са паднали в Японско море, заяви представител на военното министерство в Сеул, като цитира съвместна оценка със САЩ.

Южнокорейски представители заявиха вчера, че ракетите, изстреляни от Северна Корея, са нов тип балистични ракети с малък обсег, но мнозина експерти смятат, че оръжията вероятно са севернокорейска версия на руските "Искандер", които са в арсенала на Русия повече от десетилетия, отбелязва Асошиейтед прес.

Ким Чен-ун лично е инспектирал демонстрацията на "нов тип тактическо управляемо оръжие". В заявлението му, разпространено от официалната информационна агенция КЦТА, той казва, че новите ракетни опити, извършени от Северна Корея, са "тържествено предупреждение" към южнокорейските "милитаристи".

"Нямаме друг изход, освен непрекъснато да разработваме свръхмощни оръжейни системи, за да отстраним потенциалните и директни заплахи за сигурността за нашата страна, съществуващи на юг", заявява Ким.

Севернокорейският лидер обвинява южнокорейците в "двойна игра", защото твърдят, че подкрепят мира, а в същото време внасят нови оръжия и провеждат военни учения. Лидерът на Южна Корея трябва да спре тези "самоубийствени действия" и не бива да допуска грешката да пренебрегне това предупреждение, казал Ким.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини