От х:

Днес в x:

13 °C

Право на Ахмед Доган е да финансира ДПС, заяви Хасан Азис

Право на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е да финансира партията. Това заяви зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис пред bTV. Според него Доган ще се възползва от това свое право.

Той напомни, че позицията на ДПС по отношение на финансирането е била категорична и ясна. Партиите трябва да се финансират от държавата, посочи Азис.

Той изрази мнение, че политическите партии са пренасочили финансирането си извън държавата, защото нямат партийно строителство и не се занимават ежедневно с тази дейност.

Ние предложихме друга крайност, подкрепихме управляващото мнозинство, след като то отиде на този вариант, подчерта зам.-председателят на ДПС относно намаляването на партийните субсидии по предложение на ГЕРБ.

Азис заяви, че има желаещи да финансират ДПС и политиката на партията.

По отношение на спора дали машинното гласуване е скъпо, той риторично запита дали може да се определи цената на демокрацията. Говорим за това вотът на гражданите да бъде гарантиран, посочи Азис.

По негови думи на последните избори ДПС е имала най-голям процент гласували с машини. Това било резултат на партийна работа.

Азис призна, че би се кандидатирал отново за кмет на Кърджали. Той обаче щял да се съобрази с решението на централното ръководство на партията.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини