От х:

Днес в x:

16-та шампионска титла за симеоновградския клуб по борба от Държавните игри

    Симеоновградският клуб по борба "Вълко Костов" спечели 16-та титла от Държавните игри на спортистите от малките селища, провеждащи се във варненския град Дългопол и село Аспарухово.

    Състезателките на треньора Росен Бонев заеха челно място в отборното класиране в групата на момичетата. Те спечелиха общо 7 златни медала и един сребърен.

    Шампионки са Станимира Иванкова (33 кг), Жулиета Панкова (36 кг), Меган Панчева (42 кг), Мария Иванова (46 кг), Теодора Кременова (50 кг), Михаела Живкова (54 кг) и Минка Розалиева (58 кг).

    Със сребърен медал се окичи Красимира Славчева (39 кг).

    Междувременно възпитаниците на симеоновградския клуб продължават тренировките в ремонтираната наскоро зала по борба в града, за което изказаха благодарност на кметицата на общината Милена Рангелова.

    Добри резултати в състезанието край морето постигнаха и възпитаниците на клуба по борба в Тополовград. Те се наредиха на второ място в крайното класиране в групата на децата.

    24-тото издание на Държавните игри на спортистите от малките селища беше открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Организатор е Българската асоциация за селски спорт (БАСС).

    В състезанията участват около 850 спортисти (юноши и девойки) от цялата страна. Те се състезават в 9 вида спорт - баскетбол, лека атлетика, борба, хандбал, шах, тенис на маса, волейбол, конен спорт, футбол. Надпреварите продължават до 22 юли.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ев
      Евертъна
      0 -1
      22:56, 13 юли 2019
      Куко ни занимавате с тез бабаити?
    Последни новини