От х:

Днес в x:

Хасковлийчета рисуваха с млади акварелисти в Европейската столица на културата

    Част от децата в арт школа „Пастело“ от Хасково участваха в отворения формат на Международния младежки фестивал на акварела в Пловдив.

    В неделя форумът, който е част от инициативите на Пловдив-Европейска столица на културата 2019, приключи с демонстрации на живо на художниците. Те работиха в Регионалния исторически музей, рисуваха пред очите на публиката и в двора на постоянна експозиция „Мексиканско изкуство, пленерно рисуване в Стария град и край река „Марица“.

    Децата от Хасково бяха заедно със своя ръководител Даниел Русев, който участва в арт форума с още 100 млади автори на акварел от целия свят.

    Творбите на участниците, които са от 14 до 35-годишна възраст, са експонирани в галерията на „Мексиканско изкуство“ и „Arsenal of art“ в Капана.

    При изграждането на композициите на малките художници от „Пастело“ са помагали професионалисти от Китай, Индия и Мексико.

    В Хасково предстои на есен също интересен арт форум, който ще е отворен за деца от цяла България. Първото издание на „Поезия в цвят“ е със спечелено финансиране по Общинската наредба за подпомагане на Младежки проекти, по спечелен проект от Даниел Русев. В конкурса ще участват със стихове и рисунка, като едно цяло произведение, и учениците от школата на пловдивската художничка Елисавета Илиева.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Граматика
      0 0
      09:57, 9 юли 2019
      Може ли да споделите правописното правило, на база на което е изписано: река „Марица“? Защо Марица е в кавички?
    Последни новини