От х:

Днес в x:

11 °C

88 сгради са санирани в Хасково по националната програма, още 12 на старт

Изображение 1 от 2

  88 сгради в Хасково са санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Хасково. Това са блокове, за които има издадени разрешителни за ползване. Разрешителните са 86, защото в два от случаите зданията са с по две сдружения на собствениците, които притежават жилища в две залепени една до друга сгради. В тези ситуации двата блока са обединени в една позиция в обществената поръчка.

  В общия брой санирани сгради са включени и приравнените към Националната програма проекти. Пример за такава сграда е малкия блок на улица „Асен Златаров", обясниха от общинската администраиця.

  В други 12 сгради започват работи по обновяването им. Проведена е обществена поръчка, обособена в 10 позиции. За осем от тях са сключени договори с фирмите изпълнители, до седмица ще бъдат сключени и другите два договора, до когато се очаква се спечелилите обществената поръчка фирми да представят необходимите документи.

  След завършването на поредните 12 сгради в Хасково ще има общо 100 сгради, обновени с държавни пари.

  Ето и списък с одобрените позиции:

  Обособена позиция №1 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Белмекен“ №2-6, вх. А, Б“
  Обособена позиция №2 „Сграда с административен адрес  гр. Хасково, бул. „Г.С. Раковски“ №32, вх. А, Б и Сграда с административен адрес  гр. Хасково, ул. „Ком“ №2, вх. Б, В, Г“
  Обособена позиция №3 “Сграда с административен адрес: гр. Хасково, бул. „България“ №18/А,Б/ и „България“ №20/А,Б/ “
  Обособена позиция №4 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Акация“ №3“
  Обособена позиция №5 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Първи май“ №16, вх. А, Б, В, Г, Д“ 
  Обособена позиция №6 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Мадара“ №26-34,вх.А и Б“- 
  Обособена позиция №7 „Сграда с административен адрес гр. Хасково, ул. „Стара планина“ №28-38, вх. А и Б и Сграда с административен адрес гр. Хасково, ул. „Цар Страшимир“ №5-9, вх. В“ 
  Обособена позиция №8 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Стара планина“ № 6-12, А,Б и ул. „Стара планина“ №16, В ,Г“
  Обособена позиция №9 Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Мадара“ №21-25, вх. А, Б, В“
  Обособена позиция №10 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Сливница“ №24-30, вх. А, Б, В,Г

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Да
   Даниела
   20 -5
   13:42, 4 юли 2019
   На последните етажи не е толкова горещо лятото, а зимата не е толкова студено и много падна разхода за ток. Да не говорим как кварталите с панелки не изглеждат така потискащи като преди.
   • 85
    859879080
    1 -7
    17:14, 4 юли 2019
    При Земетресение , тия красиви санирани сгради , с... Виж коментара
  • 2
   Ма
   Мария
   12 -6
   14:02, 4 юли 2019
   Даниела, сигурно вашият блок не са го санирали, за да знаете колко се краде.При нас толкова неща по проект не ги направиха( да не ги изброявам). Иначе на външен вид ги докарват!
   • Да
    Даниела
    11 -5
    14:20, 4 юли 2019
    Напротив, саниран е. И най-мрънкащите баби в блока са доволни. Угодиха и на най-големите претенции. Съседите ни откраднаха дръжките на дограмата на стълбището, не мога да си обясня защо им са, но от фирмата сложиха нови. Така че ние не можем да се оплачем.
   • До
    до Мария
    5 -1
    17:18, 4 юли 2019
    а защо подписахте протокола за издаване ??!!?? докато не се оправи всичко по проект не се издава сградата ?@@№?
   • Съ
    Сър Пичук
    2 -3
    00:12, 5 юли 2019
    Даниела, нека първо да се разберем ,че това което правят не е саниране а лепене на стиропор.Не съм чул някъде до са подменили вертикалните щрангове.Дограмата е под всякаква критика ,виждал съм хора да лепят тиксо по дограмата през зимата докато намерят някой който да смени обкова или я регулира.Да не говорим за прословутия случай на Дунав 32 ,където 2-3 години си стои отвора за укрепването на скелето.Всеки може да го види, десния вход,над входната врата, от дясно на ниво 1-ви етаж.Един съвет към следващите които ще облепят със стиропор,когато започне" санирането", около вас ще има много стиропор,вземете едно парче от стиропора и пробвайте да го запалите със запалка или кибрит и така ще разберете вие в жилище ли ще живеете или в барутен склад.
  • 3
   11
   111
   7 0
   14:06, 4 юли 2019
   А останалите блокове които имат подадени документи кога ще ги санират
   • Ка
    Каунь
    3 -2
    14:46, 4 юли 2019
    Когато си платите саниренето....
  • 4
   68
   68597898
   1 -1
   17:16, 4 юли 2019
   Що не съм видял някоя Мутра , Бей или Градски "лидер" да живеят в саниран блок ???
   ...
   Или се лъжа ?:))
  • 5
   Го
   Голям Балама
   6 -4
   18:41, 4 юли 2019
   Не бъркайте топлоизолацията със саниране. Въвеждате в заблуда населението и съдействате на картела по програмата за саниране, която те преоформиха на топлоизолация.

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини