От х:

Днес в x:

10 °C

88 сгради са санирани в Хасково по националната програма, още 12 на старт

Изображение 1 от 2

  88 сгради в Хасково са санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Хасково. Това са блокове, за които има издадени разрешителни за ползване. Разрешителните са 86, защото в два от случаите зданията са с по две сдружения на собствениците, които притежават жилища в две залепени една до друга сгради. В тези ситуации двата блока са обединени в една позиция в обществената поръчка.

  В общия брой санирани сгради са включени и приравнените към Националната програма проекти. Пример за такава сграда е малкия блок на улица „Асен Златаров", обясниха от общинската администраиця.

  В други 12 сгради започват работи по обновяването им. Проведена е обществена поръчка, обособена в 10 позиции. За осем от тях са сключени договори с фирмите изпълнители, до седмица ще бъдат сключени и другите два договора, до когато се очаква се спечелилите обществената поръчка фирми да представят необходимите документи.

  След завършването на поредните 12 сгради в Хасково ще има общо 100 сгради, обновени с държавни пари.

  Ето и списък с одобрените позиции:

  Обособена позиция №1 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Белмекен“ №2-6, вх. А, Б“
  Обособена позиция №2 „Сграда с административен адрес  гр. Хасково, бул. „Г.С. Раковски“ №32, вх. А, Б и Сграда с административен адрес  гр. Хасково, ул. „Ком“ №2, вх. Б, В, Г“
  Обособена позиция №3 “Сграда с административен адрес: гр. Хасково, бул. „България“ №18/А,Б/ и „България“ №20/А,Б/ “
  Обособена позиция №4 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Акация“ №3“
  Обособена позиция №5 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Първи май“ №16, вх. А, Б, В, Г, Д“ 
  Обособена позиция №6 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Мадара“ №26-34,вх.А и Б“- 
  Обособена позиция №7 „Сграда с административен адрес гр. Хасково, ул. „Стара планина“ №28-38, вх. А и Б и Сграда с административен адрес гр. Хасково, ул. „Цар Страшимир“ №5-9, вх. В“ 
  Обособена позиция №8 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Стара планина“ № 6-12, А,Б и ул. „Стара планина“ №16, В ,Г“
  Обособена позиция №9 Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Мадара“ №21-25, вх. А, Б, В“
  Обособена позиция №10 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Сливница“ №24-30, вх. А, Б, В,Г

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Да
   Даниела
   20 -5
   13:42, 4 юли 2019
   На последните етажи не е толкова горещо лятото, а зимата не е толкова студено и много падна разхода за ток. Да не говорим как кварталите с панелки не изглеждат така потискащи като преди.
   • 85
    859879080
    1 -7
    17:14, 4 юли 2019
    При Земетресение , тия красиви санирани сгради , с... Виж коментара
  • 2
   Ма
   Мария
   12 -6
   14:02, 4 юли 2019
   Даниела, сигурно вашият блок не са го санирали, за да знаете колко се краде.При нас толкова неща по проект не ги направиха( да не ги изброявам). Иначе на външен вид ги докарват!
   • Да
    Даниела
    11 -5
    14:20, 4 юли 2019
    Напротив, саниран е. И най-мрънкащите баби в блока са доволни. Угодиха и на най-големите претенции. Съседите ни откраднаха дръжките на дограмата на стълбището, не мога да си обясня защо им са, но от фирмата сложиха нови. Така че ние не можем да се оплачем.
   • До
    до Мария
    5 -1
    17:18, 4 юли 2019
    а защо подписахте протокола за издаване ??!!?? докато не се оправи всичко по проект не се издава сградата ?@@№?
   • Съ
    Сър Пичук
    2 -3
    00:12, 5 юли 2019
    Даниела, нека първо да се разберем ,че това което правят не е саниране а лепене на стиропор.Не съм чул някъде до са подменили вертикалните щрангове.Дограмата е под всякаква критика ,виждал съм хора да лепят тиксо по дограмата през зимата докато намерят някой който да смени обкова или я регулира.Да не говорим за прословутия случай на Дунав 32 ,където 2-3 години си стои отвора за укрепването на скелето.Всеки може да го види, десния вход,над входната врата, от дясно на ниво 1-ви етаж.Един съвет към следващите които ще облепят със стиропор,когато започне" санирането", около вас ще има много стиропор,вземете едно парче от стиропора и пробвайте да го запалите със запалка или кибрит и така ще разберете вие в жилище ли ще живеете или в барутен склад.
  • 3
   11
   111
   7 0
   14:06, 4 юли 2019
   А останалите блокове които имат подадени документи кога ще ги санират
   • Ка
    Каунь
    3 -2
    14:46, 4 юли 2019
    Когато си платите саниренето....
  • 4
   68
   68597898
   1 -1
   17:16, 4 юли 2019
   Що не съм видял някоя Мутра , Бей или Градски "лидер" да живеят в саниран блок ???
   ...
   Или се лъжа ?:))
  • 5
   Го
   Голям Балама
   6 -4
   18:41, 4 юли 2019
   Не бъркайте топлоизолацията със саниране. Въвеждате в заблуда населението и съдействате на картела по програмата за саниране, която те преоформиха на топлоизолация.

  Хороскоп за 12.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
  12 дек 2019
  Последни новини