От х:

Днес в x:

11 °C

88 сгради са санирани в Хасково по националната програма, още 12 на старт

Изображение 1 от 2

  88 сгради в Хасково са санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Хасково. Това са блокове, за които има издадени разрешителни за ползване. Разрешителните са 86, защото в два от случаите зданията са с по две сдружения на собствениците, които притежават жилища в две залепени една до друга сгради. В тези ситуации двата блока са обединени в една позиция в обществената поръчка.

  В общия брой санирани сгради са включени и приравнените към Националната програма проекти. Пример за такава сграда е малкия блок на улица „Асен Златаров", обясниха от общинската администраиця.

  В други 12 сгради започват работи по обновяването им. Проведена е обществена поръчка, обособена в 10 позиции. За осем от тях са сключени договори с фирмите изпълнители, до седмица ще бъдат сключени и другите два договора, до когато се очаква се спечелилите обществената поръчка фирми да представят необходимите документи.

  След завършването на поредните 12 сгради в Хасково ще има общо 100 сгради, обновени с държавни пари.

  Ето и списък с одобрените позиции:

  Обособена позиция №1 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Белмекен“ №2-6, вх. А, Б“
  Обособена позиция №2 „Сграда с административен адрес  гр. Хасково, бул. „Г.С. Раковски“ №32, вх. А, Б и Сграда с административен адрес  гр. Хасково, ул. „Ком“ №2, вх. Б, В, Г“
  Обособена позиция №3 “Сграда с административен адрес: гр. Хасково, бул. „България“ №18/А,Б/ и „България“ №20/А,Б/ “
  Обособена позиция №4 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Акация“ №3“
  Обособена позиция №5 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Първи май“ №16, вх. А, Б, В, Г, Д“ 
  Обособена позиция №6 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Мадара“ №26-34,вх.А и Б“- 
  Обособена позиция №7 „Сграда с административен адрес гр. Хасково, ул. „Стара планина“ №28-38, вх. А и Б и Сграда с административен адрес гр. Хасково, ул. „Цар Страшимир“ №5-9, вх. В“ 
  Обособена позиция №8 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Стара планина“ № 6-12, А,Б и ул. „Стара планина“ №16, В ,Г“
  Обособена позиция №9 Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Мадара“ №21-25, вх. А, Б, В“
  Обособена позиция №10 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Сливница“ №24-30, вх. А, Б, В,Г

  Haskovo.net


   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Да
   Даниела
   20 -5
   13:42, 4 юли 2019
   На последните етажи не е толкова горещо лятото, а зимата не е толкова студено и много падна разхода за ток. Да не говорим как кварталите с панелки не изглеждат така потискащи като преди.
   • 85
    859879080
    1 -7
    17:14, 4 юли 2019
    При Земетресение , тия красиви санирани сгради , с... Виж коментара
  • 2
   Ма
   Мария
   12 -6
   14:02, 4 юли 2019
   Даниела, сигурно вашият блок не са го санирали, за да знаете колко се краде.При нас толкова неща по проект не ги направиха( да не ги изброявам). Иначе на външен вид ги докарват!
   • Да
    Даниела
    11 -5
    14:20, 4 юли 2019
    Напротив, саниран е. И най-мрънкащите баби в блока са доволни. Угодиха и на най-големите претенции. Съседите ни откраднаха дръжките на дограмата на стълбището, не мога да си обясня защо им са, но от фирмата сложиха нови. Така че ние не можем да се оплачем.
   • До
    до Мария
    5 -1
    17:18, 4 юли 2019
    а защо подписахте протокола за издаване ??!!?? докато не се оправи всичко по проект не се издава сградата ?@@№?
   • Съ
    Сър Пичук
    2 -3
    00:12, 5 юли 2019
    Даниела, нека първо да се разберем ,че това което правят не е саниране а лепене на стиропор.Не съм чул някъде до са подменили вертикалните щрангове.Дограмата е под всякаква критика ,виждал съм хора да лепят тиксо по дограмата през зимата докато намерят някой който да смени обкова или я регулира.Да не говорим за прословутия случай на Дунав 32 ,където 2-3 години си стои отвора за укрепването на скелето.Всеки може да го види, десния вход,над входната врата, от дясно на ниво 1-ви етаж.Един съвет към следващите които ще облепят със стиропор,когато започне" санирането", около вас ще има много стиропор,вземете едно парче от стиропора и пробвайте да го запалите със запалка или кибрит и така ще разберете вие в жилище ли ще живеете или в барутен склад.
  • 3
   11
   111
   7 0
   14:06, 4 юли 2019
   А останалите блокове които имат подадени документи кога ще ги санират
   • Ка
    Каунь
    3 -2
    14:46, 4 юли 2019
    Когато си платите саниренето....
  • 4
   68
   68597898
   1 -1
   17:16, 4 юли 2019
   Що не съм видял някоя Мутра , Бей или Градски "лидер" да живеят в саниран блок ???
   ...
   Или се лъжа ?:))
  • 5
   Го
   Голям Балама
   6 -4
   18:41, 4 юли 2019
   Не бъркайте топлоизолацията със саниране. Въвеждате в заблуда населението и съдействате на картела по програмата за саниране, която те преоформиха на топлоизолация.

  Хороскоп за 15.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко градивно и в полза на повече хора ще се толерира и с попътен вятър ще стигнете до успешния му край. Възползвайте се от възможностите си, за да напреднете в бизнеса, в творческата работа, а също и в личните си дела. Търсещите ново поприще ще открият подходящата за тях обява и с навременни действия, ще получат работата.
  15.10.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се отърсвате от спомена за дребните несполуки напоследък. Чувствате се чудесно и ентусиазмът ви е впечатляващ. Привлечени сте от предложението на свой колега, касаещо бъдещ професионален проект. Обмислете всичко добре преди да действате, тъй като начинанието крие сериозни рискове.
  15.10.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Звездите ви предупреждават да бъдете спокойни и разсъдливи, а също и внимателни във всяко действие и постъпка. В контактите си бъдете учтиви приятни и неподкупни, бъдете нащрек. Извикайте от спомените си всичките познания, които имате и ще ви помогнат да постигнете напредък в решаване на служебен проблем. Ако трябва подтиснете прекомерната си чувствителност и покажете уважение към околните.
  15.10.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предстоящо събитие ще ви мобилизира да приключите навреме с текущите си ангажименти. Задълженията ви включват и срещи от служебен характер, за които сте подготвени. Ако срещнете раздразнение и отказ за общуване у някои, не го преживявайте. Лично за себе си намерете повече време за любов и развлечения.
  15.10.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Акцентирайте се върху реалните си възможности за реализации и не пилейте енергията си по мъгляви идеи. Запознайте се с детайлите и ги използвайте, като даденост в работата си. Ако работите в съдружие се съобразете с мнението на партньорите си, не правете нищо на инат, за да не съжалявате.
  15.10.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  15.10.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заемате се със сериозни промени. Трудно се нагаждате към нещата, които не ви създават уют. Колегите ви проявяват интерес към особата ви и е възможно това да ви създаде проблеми. Налага се да прибегнете до незабавна намеса. Бъдете резервирани към чужди съвети и дейности, които ще ви въвлекат в конфликт с непознати.
  15.10.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Проява на добро възпитание и поведение е да сте учтиви и полезни. Имате добро сърце и няма да се затрудните, но има какво да превъзмогнете в себе си. Започната работа ще ви задържи на работното място и е възможно да отложите запланувани срещи. На склонността ви към своеволия няма да се погледне еднозначно.
  15.10.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работата ви ще бъде успешна, но ще ви коства значителни усилия. Не отказвайте подкрепата на хората около вас, в определени моменти наистина ще се нуждаете от нея. Справяте се чудесно с проблем в личен план, касаещ отношенията ви с близък човек. Настроението ви ще се повишава и ви очаква приятна вечер.
  15.10.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На път сте да се осъществи нещо, което отдавна ви предстои и очаквате с нетърпение. Имате благоприятни възможности днес и ще е добре, ако не ги пропускате заради други хора. Близък приятел ви доверява нещо, което не сте знаели до този момент. Опитайте се да влезете в положението му и да му помогнете.
  15.10.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не бъдете толкова скептични, сами предизвиквате съдбата. Хабите ценна енергия за дреболии, а основното изпускате. Силни сте там, където е сърцето ви, направете го ваш бизнес и ще просперирате. Децата ще ви изненадат приятно. Ще се окаже, че сте ги подценявали напразно.
  15.10.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С каквото и да решите да се замете днес, бъдете сигурни, че ще останете удовлетворени от свършеното. Отношенията ви с човек, на когото особено държите претърпяват промяна в положителен план. Нараства уважението ви към партньор, с когото отдавна работите. Радвате се на миговете с любимия човек.
  15.10.2019
  Последни новини