От х:

Днес в x:

18 °C

88 сгради са санирани в Хасково по националната програма, още 12 на старт

Изображение 1 от 2

  88 сгради в Хасково са санирани по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Хасково. Това са блокове, за които има издадени разрешителни за ползване. Разрешителните са 86, защото в два от случаите зданията са с по две сдружения на собствениците, които притежават жилища в две залепени една до друга сгради. В тези ситуации двата блока са обединени в една позиция в обществената поръчка.

  В общия брой санирани сгради са включени и приравнените към Националната програма проекти. Пример за такава сграда е малкия блок на улица „Асен Златаров", обясниха от общинската администраиця.

  В други 12 сгради започват работи по обновяването им. Проведена е обществена поръчка, обособена в 10 позиции. За осем от тях са сключени договори с фирмите изпълнители, до седмица ще бъдат сключени и другите два договора, до когато се очаква се спечелилите обществената поръчка фирми да представят необходимите документи.

  След завършването на поредните 12 сгради в Хасково ще има общо 100 сгради, обновени с държавни пари.

  Ето и списък с одобрените позиции:

  Обособена позиция №1 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Белмекен“ №2-6, вх. А, Б“
  Обособена позиция №2 „Сграда с административен адрес  гр. Хасково, бул. „Г.С. Раковски“ №32, вх. А, Б и Сграда с административен адрес  гр. Хасково, ул. „Ком“ №2, вх. Б, В, Г“
  Обособена позиция №3 “Сграда с административен адрес: гр. Хасково, бул. „България“ №18/А,Б/ и „България“ №20/А,Б/ “
  Обособена позиция №4 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Акация“ №3“
  Обособена позиция №5 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Първи май“ №16, вх. А, Б, В, Г, Д“ 
  Обособена позиция №6 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Мадара“ №26-34,вх.А и Б“- 
  Обособена позиция №7 „Сграда с административен адрес гр. Хасково, ул. „Стара планина“ №28-38, вх. А и Б и Сграда с административен адрес гр. Хасково, ул. „Цар Страшимир“ №5-9, вх. В“ 
  Обособена позиция №8 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Стара планина“ № 6-12, А,Б и ул. „Стара планина“ №16, В ,Г“
  Обособена позиция №9 Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Мадара“ №21-25, вх. А, Б, В“
  Обособена позиция №10 „Сграда с административен адрес: гр. Хасково, ул. „Сливница“ №24-30, вх. А, Б, В,Г

  Haskovo.net

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Да
   Даниела
   20 -5
   13:42, 4 юли 2019
   На последните етажи не е толкова горещо лятото, а зимата не е толкова студено и много падна разхода за ток. Да не говорим как кварталите с панелки не изглеждат така потискащи като преди.
   • 85
    859879080
    1 -7
    17:14, 4 юли 2019
    При Земетресение , тия красиви санирани сгради , с... Виж коментара
  • 2
   Ма
   Мария
   12 -6
   14:02, 4 юли 2019
   Даниела, сигурно вашият блок не са го санирали, за да знаете колко се краде.При нас толкова неща по проект не ги направиха( да не ги изброявам). Иначе на външен вид ги докарват!
   • Да
    Даниела
    11 -5
    14:20, 4 юли 2019
    Напротив, саниран е. И най-мрънкащите баби в блока са доволни. Угодиха и на най-големите претенции. Съседите ни откраднаха дръжките на дограмата на стълбището, не мога да си обясня защо им са, но от фирмата сложиха нови. Така че ние не можем да се оплачем.
   • До
    до Мария
    5 -1
    17:18, 4 юли 2019
    а защо подписахте протокола за издаване ??!!?? докато не се оправи всичко по проект не се издава сградата ?@@№?
   • Съ
    Сър Пичук
    2 -3
    00:12, 5 юли 2019
    Даниела, нека първо да се разберем ,че това което правят не е саниране а лепене на стиропор.Не съм чул някъде до са подменили вертикалните щрангове.Дограмата е под всякаква критика ,виждал съм хора да лепят тиксо по дограмата през зимата докато намерят някой който да смени обкова или я регулира.Да не говорим за прословутия случай на Дунав 32 ,където 2-3 години си стои отвора за укрепването на скелето.Всеки може да го види, десния вход,над входната врата, от дясно на ниво 1-ви етаж.Един съвет към следващите които ще облепят със стиропор,когато започне" санирането", около вас ще има много стиропор,вземете едно парче от стиропора и пробвайте да го запалите със запалка или кибрит и така ще разберете вие в жилище ли ще живеете или в барутен склад.
  • 3
   11
   111
   7 0
   14:06, 4 юли 2019
   А останалите блокове които имат подадени документи кога ще ги санират
   • Ка
    Каунь
    3 -2
    14:46, 4 юли 2019
    Когато си платите саниренето....
  • 4
   68
   68597898
   1 -1
   17:16, 4 юли 2019
   Що не съм видял някоя Мутра , Бей или Градски "лидер" да живеят в саниран блок ???
   ...
   Или се лъжа ?:))
  • 5
   Го
   Голям Балама
   6 -4
   18:41, 4 юли 2019
   Не бъркайте топлоизолацията със саниране. Въвеждате в заблуда населението и съдействате на картела по програмата за саниране, която те преоформиха на топлоизолация.

  Хороскоп за 30.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
  30 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
  30 сеп 2020
  Последни новини