От х:

Днес в x:

На 2-ро място сме в ЕС по големи разходи за здраве.Печата

"На второ място сме в Европейския съюз по големи разходи за здраве", информира "Труд". Данните са на Евростат. Като дял от семейния бюджет, даваме над 6 процента от приходите си за здравни услуги, докато средното равнище в Евросъюза е четири процента. "Телеграф" предлага друга статистика - намалява ралзиката в доходите между мъжете и жените. Жените получават 80 лева по-малко от мъжете, според доклад, който правителството разгледа на заседанието си вчера.  Все още са големи обаче разликите в пенсиите, безработицата е по-висока сред мъжете в сравнение с жените. 70% от българите вземат под средната заплата, пише "Земя". По данни на КНСБ, масовите възнаграждения са около 700-800 лева. Доходите трябва да нарастват с 10-15 на сто всяка година, смятат от КНСБ.
 
"Цената на тока за бизнеса скочи с 84 на сто за ден и над 200 процента за седмица" е водещото загавие на "Сега". Проблемът е, че свободният пазар на електричество се доминира от държавните НЕК, АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ "Марица-Изток 2", пише вестникът. Според фирмите, този държавен монопол умишлено предизвиква дефицит на пазара за ток, за да се постигнат по-високи цени. "Бизнесът отново скочи на рекордните цени на тока", пише "Монитор". . В писмо до министъра на енергетиката Теменужка Петкова, работодателите изразяват своето безпокойство. "Режат производството заради скъпия ток" е водещото заглавие на "Дума". Бизнесът отново иска оставката на шефа на НЕК Петър Илиев, обвиняват го в лобизъм, допълва вестникът. В интервю за днешния брой, енергийният експерт Еленко Божков заявява, че на свободната електроенергийна борса се извършват безобразия.
 
"Българските туристи по Черноморието са намалели с 20 на сто", съобщава "Сега". Изданието цитира социологическо проучване, което показва, че над 30 на сто от почиващите на море българи са избрали да отидат в чужбина.
 
Управителят на консултантска фирма Боян Рашев предлага, в интервю за "24 часа", дискусия за това как общините ще похарат 390 милиона лева за електробуси. Основната разлика между наличните на пазара електробуси е в начина на зареждане, пояснява той.
 
В интервю за "Монитор", евродепутатът Емил Радев коментира новите назначения в европейските институции. Според него, въпреки компромиса,  в Европейския парламент няма доволни от разпределението на висшите постове. Радев смвята, че Източна Европа е оказала силно влияние върху избораа на кандидат за оглавяващ Европейската комисия.
 
По повод днешния национален празник на Съединените щати, американският посланик Ерик Рубин твърди, в интервю за "24 часа" "Между България и САЩ има безпрецедентно сътрудничество".
 
След като президентът Румен Радев, който е на посещение в Китай, се срещна с китайския президент Си Дзинпин, обяви, цитирам, "България и Китай вече са стратегически партньори", пише "Труд". Си Дзинпин се разпореди за авиолиния Пекин-София, както поиска Румен Радев, пише изданието.
Източник: http://bnr.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини