От х:

Днес в x:

Кобрата в битка за световната титла през пролетта на 2020 г.?

Mеждународната боксова федерация – IBF очаква да научи каква ще бъде съдбата на българския професионален боксьор Кубрат Пулев. Лицензът на българина в щата Калифорния му е отнет от март месец след случая с репортерката Джени Суши.

След победата си над Богдан Дину, Кобрата целуна американката, след което тя повдигна обвинения срещу него. В момента българинът е в Америка, където преминава процес на обучителен курс по превенция на сексуален тормоз, което бе част от наказанието му. 22 юли обаче е много важна дата за Кобрата.
Тогава от щаба на Пулев ще искат наказанието му да бъде намалено и вместо на 23 септември, той да получи лиценза си още идния месец. Worldboxingnews пише, че има големи шансове от Калифорнийската атлетическа комисия да са благосклонни към 38-годишния боксьор. Пулев ще бъде изслушан и ще трябва да покаже доказателства, че е изпълнил всички стъпки, които му бяха наредени.

Боксовото издание изброява и какви са вариантите за Кобрата в следващата близо година, като той остава основен кандидат за бой за световната титла на IBF. При положение, че той наказанието му бъде намалено, боксьорът ни го очаква известно време на подготовка, за да може да излезе срещу световния шампион.

От боксовото издание твърдят, че е много възможно Кобрата да има бой през август месец и след това още един, който да е ноември или декември, когато трябва да се състои и реваншът между Руис и Джошуа. Това означава, че през 2020 година - март или април, Пулев най-сетне би могъл да излезе в битка за световната титла.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини