От х:

Днес в x:

20 семейства в Хасково получиха 560 лв. за децата си, родени през 2019 година

20 семейства са получили по 560 лева за децата си, които са  родени през 2019 година в община Хасково.

Те са подали документи и са одобрени по реда за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете, приет от Общински съвет Хасково.

Едно от условията, при които се отпуска еднократната финансова помощ, е детето да е с постоянен и настоящ адрес на територията на община Хасково, а от родители му -поне единият не по-малко от 3 години, считано към датата на подаване на искането.

10 кандидати до момента са отхвърлени, защото не отговарят на условията. Именно липсата на настоящ адрес в община Хасково на родителите е сред основните причини за отказ.

Повече от 90 заявления предстои да бъдат разгледани от комисията, уточниха от общината.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ра
    Рачко пръдлето
    12 -3
    17:48, 1 юли 2019
    Не се притеснявайте за забавянето В общината не бълзат те работят колкото да не заспът а няма кой да им се сдкара нали сме на власт гербаджиите
  • 2
    Ма
    Майка
    3 0
    22:59, 1 юли 2019
    А тези помощ от Общината, навярно там се подават документите, но обвързана ли е със Социални грижи? Може да подадеш документи за еднократна помощ в Соц. грижи и в Община Хасково ли?
  • 3
    20
    20 семейства
    3 -3
    23:52, 1 юли 2019
    Това помощи ли са или конкурс за най-тъпо условие?
  • 4
    Въ
    Възмутена
    6 -1
    07:25, 2 юли 2019
    За пореден път се убедих че всички помощи са за циганите.Лично на мен и на други майки покрай мен отказаха помоща по абсурдни причини.Изглежда че нашите деца не заслужават нито тази помощ нито детски , както изглежда те не са даца на тази държава! Затова всички бягат от тук ,в най-скоро време ще ги последваме ,това не е държава !
Последни новини