От х:

Днес в x:

30 °C

20 семейства в Хасково получиха 560 лв. за децата си, родени през 2019 година

20 семейства са получили по 560 лева за децата си, които са  родени през 2019 година в община Хасково.

Те са подали документи и са одобрени по реда за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете, приет от Общински съвет Хасково.

Едно от условията, при които се отпуска еднократната финансова помощ, е детето да е с постоянен и настоящ адрес на територията на община Хасково, а от родители му -поне единият не по-малко от 3 години, считано към датата на подаване на искането.

10 кандидати до момента са отхвърлени, защото не отговарят на условията. Именно липсата на настоящ адрес в община Хасково на родителите е сред основните причини за отказ.

Повече от 90 заявления предстои да бъдат разгледани от комисията, уточниха от общината.

 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ра
  Рачко пръдлето
  12 -3
  17:48, 1 юли 2019
  Не се притеснявайте за забавянето В общината не бълзат те работят колкото да не заспът а няма кой да им се сдкара нали сме на власт гербаджиите
 • 2
  Ма
  Майка
  3 0
  22:59, 1 юли 2019
  А тези помощ от Общината, навярно там се подават документите, но обвързана ли е със Социални грижи? Може да подадеш документи за еднократна помощ в Соц. грижи и в Община Хасково ли?
 • 3
  20
  20 семейства
  3 -3
  23:52, 1 юли 2019
  Това помощи ли са или конкурс за най-тъпо условие?
 • 4
  Въ
  Възмутена
  6 -1
  07:25, 2 юли 2019
  За пореден път се убедих че всички помощи са за циганите.Лично на мен и на други майки покрай мен отказаха помоща по абсурдни причини.Изглежда че нашите деца не заслужават нито тази помощ нито детски , както изглежда те не са даца на тази държава! Затова всички бягат от тук ,в най-скоро време ще ги последваме ,това не е държава !

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
18.09.2019
Последни новини