От х:

Днес в x:

30 °C

"Колорит" подреди изложба в чекмедже в Народното събрание

  Хасковската школа по рисуване “Колорит“ поднесе частица от своя заряд, който местната публика неведнъж е усещала, и в Народното събрание. 32 рисунки в чекмеджета украсиха Парламента и впечатлиха дотолкова организаторите, че на изложбата беше дадено начало, но край не беше определен.

  Арт проектът, чийто идеен вдъхновител е ръководителят на школата Веселина Делчева, е част от кампанията на народните представители за представяне на млади творци, посветена на първи юни-Денят на детето. Изложбата на художниците от Хасково е третата в парламента през този месец на детска школа.

  Изложбата е разположена в лоби бара на Народното събрание. Първоначалната идея чекмеджетата с рисунки да бъдат подредени във фоайето на Парламента се променя, когато организаторите виждат на живо работите на децата. Решават да ги поставят на място, откъдето минава максимално голям поток от хора-депутати, гости, чужди делегации, дипломати.

  И както често се случва, от първостепенна важност е положеният труд, но немаловажен е и шансът-да те забележат, да те оценят, да те поздравят и подкрепят за усилията и таланта. Така за гостуването на младите таланти от града на Богородица този шанс дава народният представител от Варна Таня Петрова. Впечатлена от рисунката „Коне“ на творец от школа „Колорит“, на която попада случайно, депутатката решава, че талантът на хасковските деца не трябва да остане скрит нито в чекмедже, нито показван само в пределите на своя град. Че вдъхновяващите им творби трябва да ги видят повече хора. Така идва и поканата към школата за гостуването. И при откриването на изложбата в сряда Таня Петрова не скри силните си впечатления и определи „Колорит“ като „уникална школа по изобразително изкуство“.

  Изложбата беше открита  официално лично от заместник-председателя на Народното събрание Явор Нотев. „Посланията в тези рисунки са философски. И ние даваме висока оценка за труда, който е положен. Това е творчеството на бъдещето на нашата страна. “, отбеляза той в поздравлението си, като пожела на на младите художници още повече изяви, а на публиката “красива среща с творбите“.

  Всеки у дома си има по едно старо чекмедже, но когато се замислим, често се оказва, че то не е просто вещ, а е част от нашата душевност, събрало спомени на поколения. Затова с децата решихме да вдъхнем нов живот на старите чекмеджета и от тях да „извадим“ нашите послания, посочи философията на изложбата ръководителят на школа „Колорит“ Веселина Делчева.

  На откриването присъстваха и хасковските депутати Митко Полихронов и Евгения Ангелова, които също поздравиха художниците.

  С официалната част по поканата не свърши гостуването на децата от Хасково в НС. Те са впечатлени от посрещането и организацията в Парламента- стриктна до последния детайл, от работата на народните представители, на чието заседания са прекарали няколко минути, от внушителната визия на сградата на Парламента.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  Видеа по темата

  Хороскоп за 18.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
  18.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
  18.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
  18.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
  18.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
  18.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
  18.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  18.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
  18.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
  18.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
  18.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
  18.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
  18.09.2019
  Последни новини