От х:

Днес в x:

Седмокласниците на изпит по чужд език

Днес се провежда национално външно оценяване по чужд език за седмокласниците. Изпитът е по 6 езика – английски, немски, френски, италиански, испански и руски език. 

Изпитът, който е по желание, започна в 9 часа и продължава 60 минути. Той включва три компонента – слушане и отговор на въпроси към чутите текстове, граматика с въпроси с избираеми и кратки свободни отговори и писане на кратък текст по зададена тема. За всеки компонент учениците имат по 20 минути.

Желание да се явят на този изпит са заявили 1823 ученици от цялата страна. Най-много желаещи има за изпита по английски - 1744 ученици, като в София те са 625, във Варна - 130, а по 121 желаещи за изпит по английски има в област Благоевград и София-област. Малко под сто са седмокласниците в Бургас, Велико Търново, Добрич, Разград и Шумен, които също искат да държат изпит по английски език.

37 ученици от цялата страна са пожелали да се явят на изпит по немски език, а 29 - на изпит по руски език.

Италиански и френски език са избрали по 6 ученика, а само един е пожелал да провери знанията си по испански език. В областите Кърджали, Сливен и Смолян има само по двама ученици, желаещи да държат изпит по английски език.

В две области - Враца и Ямбол, седмокласниците не са пожелали да се явяват на изпит по чужд език, съобщи МОН. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини